Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

13 yıl evvel safra kesesini aldırmıştı yine rahatsızlanınca hayatının şokunu yaşadı

Leila

Global Mod
Global Mod
Denizli’de 13 yıl evvel safra kesesinde ameliyat geçiren lakin misal şikayetlerinin ortaya çıkması üzerine son 2 yılda 15 hekim tarafınca farklı tedaviler goren hasta, ikinci bir safra kesesinin olduğunu öğrenince şoke oldu. Safra kesesi alındığı için senelerca ilaç tedavileriyle geçiştirilen hasta, tespit edilen ikinci safra kesesinin de ameliyatla alınmasıyla sıhhatine kavuştu.

Denizli’de yaşayan Faruk Karacaoğlu, 2009 yılında artan ağrıları daha sonrası hastaneye giderek safra kesesinden ameliyat oldu. Geçen mühlet zarfından benzeri rahatsızlıkları yenidendan ortaya çıkan Karacaoğlu, farklı tabiplere giderek tedavi olmaya çalışsa da sıhhatine bir türlü kavuşamadı.

Başvurduğu her uzman tarafınca farklı teşhis ve tedaviler önerilen Karacaoğlu’nun ameliyat olduğunu söylemesinin akabinde ilaç tedavileri devam etti.

İki yıldan bu yana 15 farklı doktora giderek ağrılarından kurtulmaya çalışan hasta, Genel Cerrahi Uzmanı Ahmet İmdat Koçberber tarafınca yapılan muayenesinde ikinci bir safra kesesi olduğunu öğrenince şoke oldu. Faruk Karacaoğlu, yapılan başarılı operasyonun akabinde hasta sıhhatine kavuştu.

“ÇİFT SAFRA KESESİ ÇOK ENDER BİR DURUM”

Safra kesesinin olağan olanının birinci alındığını belirten Dr. Koçberber, “Safra kesesinin hem kanalı tıpkı vakitte damarının çift olması ender bir durum. yıllar evvel benim bir hastamın da başına gelmişti.

Bu hastamız 12-13 sene evvel başarılı bir biçimde safra kesesi ameliyatı geçirmiş. Safra kesesinin yepyeni yerinde olanı alınmış. Lakin olağan yerinde olmayan art tarafta yeni bir kanalı olarak başka damarı olan daha farklı ikinci safra kesesi varmış.

yıllar içerisinde bu kesenin içerisinde taşlarda oluşmuş. Hastamız farklı semptomlarla tabiplere gitmiş lakin safra kesesi alındığı için ilaç tedavisiyle geçiştirilmiş” dedi.

“HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURABİLİRDİ”

İlerleyen süreçte ikinci safra kesesinin değerli etkenlere niye olabileceğini tabir eden Dr. Koçberber, “Hastamızı dün kapalı bir biçimde ameliyat ettik ve bu ikinci safra kesesini biraz zorda olsa aldık. Bizde tabipler olarak safra kesesinde ameliyat oldu diye farklı bir safra kesesi olduğunu düşünüp buna göre hastada ileri tetikleri yapmamız gerekiyor. Ana safra kanalı dediğimiz poledok kanalına baskı yapıp neredeyse çürümesine, tıkanıklığına sebep olup hayati tehlikede oluşturabilirdi” diye konuştu.

“SENDE SAFRA KESESİ VAR DEYİNCE ŞOKE OLDUM”

Çok farklı tedavilerin uygulandığını belirten hasta Karacaoğlu ise,

“Daha evvelde 2009’da operasyon geçirdim sol keseden ameliyat olmuştum. Uzun bir vakit rahatsızlığım olmadı fakat yazın ağırlaşmaya başladı. yenidendan hastaneye geldik ve hekim safra kesesi taşı olduğunu söylemiş oldu.

Hocaya ben safra kesesi ameliyatı olmuştum deyince üzerinde durmamıştı. Farklı tedaviler uygulandı. Son 1-2 aydır ağrılarım daha da artarak ağırlaştı. Buraya geldik ve filim çektik, İmdat beyefendi safra kesesinde taş var dedi bana.

Ben safra kesesinden ameliyat oldum deyince hekimde şaşırdı. Yapılan ultrason akabinde nitekim ikinci bir safra kesesi olduğu ortaya çıktı. Sinemalardan daha sonra hocam ile baya şaştık. Sende safra kesesi var deyince şok oldum” sözlerini kullandı.

Okumaya devam et...
 
Üst