Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

14 Nisan’dan beri kusur varmış! Bakan Koca’dan olaylarla ilgili açıklama

Leila

Global Mod
Global Mod
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, etkin hadise sayısının eksi olması durumuyla ilgili açıklama yaptı. Senkronizasyon yanılgısı olduğunu belirten Bakan Koca, sorunun çözüldüğünü belirterek etkin hadise sayısını duyurdu.

CHP Covid-19 İstişare Konseyi, Sıhhat Bakanlığı’nın 29 Nisan’da bin 924 yeni hadise ve 8 bin 302 güzelleşen olay bildirmesinin akabinde gelinen noktada, dünya üzerinde etkin hadise sayısı eksi olan birinci ve tek ülke olunduğunu; bunun bilimsel olarak mümkün olmadığını ve bakanlıktan ivedilikle bir açıklama beklendiğini bildirmişti.

“14 NİSAN’DAN BERİ YAŞANAN SENKRONİZASYON HATASI…”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu durumla ilgili toplumsal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Koca, “Covid-19 bilgilerinin tutulduğu sistemler içinde, 14 Nisan’dan beri yaşanan senkronizasyon yanlışı, ETKİN HADİSE SAYISININ matematiksel olarak mümkün olmayacak biçimde eksiye düşmesi kararı fark edilmiştir” dedi

Problemin çözüldüğünü söz eden Bakan Koca, toplam faal olay sayısının 17 bin 259 olduğunu söylemiş oldu.

“AKTİF OLAY SAYISI DÜŞÜYOR”

Bakan koca, ayrıyeten şu tabirleri kullandı:

* Uygunlaşan sayıları, yeni olayların üzerinde. Etkin olay sayısı düşüyor. Hastalarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz.

* Durumu daha “ağır” ve Covid-19’la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz.

CHP REAKSİYON GÖSTERMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı datalarına göre hesaplanan – 4.476 faal olay sayısının epidemiyoloji bilimine muhalif olduğu vurgusu yapılan CHP Covid-19 Müşavere Şurası açıklamasında, “Pandeminin başından beri dataların şeffaf bir biçimde açıklanmadığını tekraren söylemiş olduk, delilleri ile ortaya koyduk. 29 Nisan’da ortaya çıkan negatif faal olay durumu İktidarın, Sıhhat Bakanlığı’nın ve Bilim Konseyi’nin bilimsellikten uzak tavrının yeni bir kanıtıdır” denilmişti.

“DÜNYAYA REZİL OLDUK”

CHP Covid-19 Müracaat Konseyi, “29 Nisan’da Covid-19 niçiniyle toplam güzelleşen ve ölenlerin toplamı, toplam doğrulanmış olaylardan 4 bin 776 kişi daha fazla çıktı. Yani Sıhhat Bakanlığı’nın pandemi sürecince gerçek sayıları gizlediği, gerçek olmayan sayılar deklare ettiğı bu türlü de kanıtlandı. Sıhhat Bakanlığı’na nazaran Covid-19 olayı olmayan lakin güzelleşen var! Bunun derhal açıklanmasını bekliyoruz!” açıklaması yapmıştı.

“POPÜLİST ZİHNİYETİN kararı”

Açıklamanın devamında şu biçimde denilmişti:

*Verilerle oynandığı için ortaya bu biçimde bir durum çıkmıştır. Negatif etkin olay sayısı, Bakanlığın şeffaflıktan uzak, bilime ters, pandemiyi değil algıyı direktörün ve popülist zihniyetin kararıdur.

*Sağlık Bakanlığı’nın ülkemizi dünyaya rezil eden, bilime, epidemiyolojiye, matematiğe karşıt bu durumu açıklamak zorunda olduğunu açık bir biçimde beyan ediyoruz.

Okumaya devam et...
 
Üst