Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

2024'te Leon'da ipotekler daha uygun fiyatlı olacak mı?

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
17 Şubat 2024 Cumartesi, 07:30








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Konut almayı düşünenlerin en çok tercih ettiği seçeneklerden biri konut kredisine başvurmak. Ancak Avrupa Merkez Bankası'nın Euro Bölgesi'nde hazırladığı son banka kredisi anketi (BLS) verileri, 2023'ün son çeyreğine kadar kredi verme koşullarının beklentilerin üzerinde sıkılaştığını ortaya koyuyor.

Finansmana erişimdeki bu daha büyük zorluk ve kredi koşullarının kademeli olarak kötüleşmesi, Valensiya'da kayıtlı ipotek sayısının yalnızca Ekim ayında neden %-40 civarında düştüğünü açıklayabilecek sorunlardan ikisi. Ocak ve Ekim ayları arasında bölgede toplam 18.135 ipotek resmileştirilmiş olmasına rağmen eyalet tüm toplumun en kötü verilerini kaydetti ve Alicante'de yıllık bazda sadece %-5,17'lik bir değişiklik görüldü. , Castellón'da Kayıtlı ipotek sayısı %3,08 arttı.

Ama hepsi kötü haber değil. Mortgage firmasının önemli ölçüde düştüğü doğru olsa da, uzmanlar eğilimin ılımlı olacağına inanıyor. İmtiyaz kriterlerindeki gevşeme, Valensiya'da ev alımının önemli ölçüde iyileştirilmesine katkıda bulunabilir, ancak umut uyandıran tek şey bu değildir. Açıkça görülen şey, ev satın alma kredilerinin daha ucuz olacağıdır. Bu, ana referans endeksleri Euribor'un gelişimine ilişkin en son verilerle desteklenmektedir.

2023 yılı sonunda bu endeks Mart ayından bu yana en düşük aylık ortalamayla (%3,679) sona erdi ve bu da zirve yaptığı görüşünü birleştirmeye yetmiş gibi görünüyor. Bu noktadan itibaren tahminler ufak farklılıklar gösteriyor ancak genel anlamda uzmanlar 2024 için %3 civarında bir Euribor'a bahis oynuyorlar.


Bu, 12 aylık Euribor'un 2024'te %3,25, 2025'te ise %2,75 olacağını öngören Bankinter tarafından da onaylandı. Finansal Kullanıcılar Birliği'nin (ASUFIN) tahminlerine göre düşüş daha da belirgin olacak. ASUFIN'den, 2024'ün ikinci yarısında %2,6'ya yaklaşana kadar düşmeye devam edeceğine inanıyorlar; bu CaixaBank araştırma departmanının tahmininden neredeyse bir puan daha az, bu da 12 aylık Euribor'un ortalama bir seviyede olabileceğini tahmin ediyor Bu yıl boyunca %3,6 oranında gerçekleşti.


Daha ucuz ipotekler ve ipotekli olanlar için rahatlama



Bu senaryoyla, ipotek sektörü değişken ipoteklerin düşürülmesine hazırlanıyor; bu, Valensiya'da erişilebilirliğini artıracak ve diğer taraftan sabit ve karma ipotek tekliflerinin geri kalanına da genişletilebilecek bir şey. Bu anlamda, Hükümetin ve finansal kuruluşların İyi Mortgage Uygulamaları Kurallarını genişletme konusunda anlaştıklarını hatırlamakta fayda var. Tasarladığı ipotek hafifletme tedbirleri arasında değişken ipoteklerden sabit ipoteğe geçiş komisyonlarının kaldırılması yer alıyor; değişkenden karma ipoteğe geçiş durumunda bu masrafların ortadan kaldırılması da artık buna ekleniyor. Ayrıca, bu önlemlere hak kazanmak için gereken maksimum gelir hane başına 37.800 Avro/yıl'a çıkarılıyor ve erken geri ödeme ücretlerinin ortadan kaldırılması korunuyor, faiz oranının 12 ay süreyle dondurulmasını talep etme imkanı, amortisman süresinin uzatılması yedi yıla kadar ve geliri 25.200 Euro'nun (IPREM'in 3 katı) altında olan aileler için iki yıl ek ödemesiz dönem.

“Rekor yıllardan geliyoruz ve faizlerdeki artış ile tasarrufların aşınması bu senaryonun daha uzun süre sürdürülmesine yardımcı olmadı” diye açıklıyor, Apartments.com'un araştırma direktörü Ferran Font, kendisi için “iletim ve kredi verileri” Konut satın alma işlemleri normal bir ortama uyum sağlıyor. Uzman, 2024'e bakıldığında, finansmanın son aylarda daha pahalı hale gelmesine rağmen, “imtiyaz kriterleri karşılandığı ve kota makul bir borçlanma kapasitesine ayarlandığı sürece bu durumun talebi engellemeyeceğine” inanıyor.





Hata bildir
 
Üst