Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

20’li Yaşlardan 50’li Yaşlara Genital Sıhhat ve Hijyen Hakkında Kesinlikle Bilmeniz Gereken Bilgiler

Leila

Global Mod
Global Mod
Yaşlandıkça, bedeniniz biroldukça değişiklik geçirir, buna genital bölgeniz de dahildir. 20’li yaşlardan itibaren genital bölgenizi nasıl pak ve sağlıklı tutmanız hakkında tüm ayrıntıları bu içeriğimizde sizler için derledik. bilgileriyla her yaşa uygun genital bölge sıhhati hakkında bilmeniz gereken her şey için buyurun içeriğimize…
👇



Kaynak: https://www.healthline.com/health/vag…

Yaşınız ilerledikçe genital bölgenizin sıhhati, asit istikrarı ve görünümü de değişir. Vajinanızı sağlıklı tutmak için en evvel vajinal bölgenizde neler olup bittiğini anlamak kıymetlidir.


20’li yaşlarda vajinal sıhhat nasıl olmalıdır?



20’li yaşlarınız, östrojen, progesteron ve testosteron hormonlarının tepesi niçiniyle vajina sıhhatinin en âlâ senelerından biridir. Östrojen, vajinanızın elastik ve asidik kalmasından sorumludur.


Vajina, iç dudaklar ve dış dudaklar olarak bilinen iki cilt kıvrımıyla çevrilidir ve dış dudaklar bir yağ dokusu katmanı içerir. 20’li yaşlarda dış katman incelir ve daha küçük görünebilir.


Vajina, kendi kendini temizleyen bir yapıya sahiptir. Kendini temizlerken beyaz yahut berrak bir akıntı üretir. Regl döngüsü sırasındaki hormonal değişiklikler vajinanın ürettiği akıntı ölçüsünü tesirler.


Cinsel bağ sırasında ağrı, kaşıntı, makûs kokulu akıntı yahut yanma üzere belirtiler hayatıyorsanız, vajinanızın 20’li yaşlarda epey az özel bakıma muhtaçlığı vardır.


Peki ya 30’lu yaşlarda vajinal sıhhat ne üzere değişimlere uğrar?



30’lu yaşlarda, hormon değişikliklerinden dolayı iç dudaklar kararabilir. Gebeyseniz vajinal akıntı artabilir ve daha beyaz görünebilir. yavaşça bir kokusu olabilir, lakin yeşil, sarı yahut berbat kokulu bir akıntı sağlıklı bir vajina da görülmez.


Doğum yaptıktan daha sonra vajinanız esnekliğinin bir kısmını kaybedebilir ve olağandan daha fazla gerilebilir.


zaman içinde, birden fazla vajina neredeyse doğum öncesi esnekliğine dönecektir. Kegel idmanları, pelvik taban kaslarını güçlendirerek ve vajinal esnekliği geri kazandırarak buna yardımcı olabilir. Doğum denetim hapları, vajinal akıntıda artış, vajinal kuruluk ve ani kanama üzere vajinal değişikliklere niye olabilir. Bu semptomlar ekseriyetle kendi kendine düzelir. Devam ederlerse, hekiminize danışmalısınız.


‘Perimenopoz’, yani regl kanamanız durmadan hemilk evvelki vakit aralığı yardımıyla vajinanız 40’lı yaşlarda değerli değişiklikler geçirir.


Vücudunuzdaki östrojen düzeyleri düştükçe vajinal duvarlarınız incelir ve kurur.Bu vajinal kuruluk olarak bilinir ve şunlara niye olabilir:


  • Vajinal yanma


  • Vajinal kızarıklık


  • Cinsel ilgi sırasında ağrı


  • Vajinal akıntı


  • Vajinal kaşıntı


  • İdrar yaparken yanma
Düzenli cinsel ilgi, vajinaya kan akışını artırarak ve onu elastik tutarak vajinal kurumanın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olur.


50’li yaşlarda ve daha sonrasında vajinal sıhhat nasıl olmalıdır?



50’li yaşlarda yüksek oranda bayanların regl döngüleri durur ve östrojen düzeyleri düşer. Vajinal kuruluk 50’li yaşlarda biroldukça bayan için yaygın bir problemdir.


Düşük östrojen vajinadaki asit istikrarını değiştirebilir. Bu, çok bakteri üremesi niçiniyle enfeksiyon riskini artırabilir.


Düşük östrojen yalnızca vajinayı etkilemez. beraberinde idrar yollarını da tesirler. Bu, çok etkin mesaneye ve idrar sıklığına yol açabilir.


Postmenopozal bayanlar vajinal sarkma riski altındadır. Uzamış doğum ve vajinal doğum da risk faktörleridir.


Vajinal sarkma, vajinal kanalın tamamı yahut bir kısmı vajinal açıklığa düştüğünde meydana gelir. Vajinal sarkma semptomları, pelviste bir tartı hissi, vajinal rahatsızlık ve yattığınızda düzelen bel ağrısı içerebilir. Vajinal sarkma tedavileri, pelvik taban antrenmanları, sarkan bölgeyi yerinde tutmak için peser (destekleyici cihaz) yerleştirilmesi yahut ameliyattır.


Vajinanızın yaşlanmasını geciktiremezsiniz lakin her yaşta sıhhatinizi korumak için şunları uygulayabilirsiniz:


  • Düzenli jinekolojik denetim yaptırmak,


  • Düzenli olarak Kegel antrenmanları yapmak,


  • Kokulu vajinal deodorantlar yahut vajinal temizleme eserleri kullanmamak üzere…
Okumaya devam et...
 
Üst