Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

23-J’den önce yasada yapılan değişiklik, Suudilerin Telefónica’nın yönetim kurulunda yer almasını kolaylaştırıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Her ne kadar Suudi operatör STC başından beri en iyi huylu yanını göstermiş olsa da – “Telefónica ekibine güveniyoruz ve yönetim kuruluna bir üye girişi hakkında konuşmak için henüz çok erken”, firma kaynaklarının belirttiğine göre, olayın tüm ayrıntıları operasyon yapmak İspanyol grubun yürütme organının sahip olabileceği 20’ye kadar sandalyeden birini işgal etme niyetinde olduklarını gösteriyorlar. Çünkü, üstelik, İspanyol şirketlerinde yabancı sermayenin varlığını düzenleyen düzenlemelerde yapılan ve Hükümetin 23 Temmuz’daki genel seçimlerden üç hafta önce değiştirdiği son değişikliklerden sonra ulusal mevzuatın izin verdiği şey de budur.


Bu son dakika değişikliği, yabancı şirketin yatırım firmasının yönetim kurulunda yer alma niyeti olmadığı sürece, STC’nin Telefónica’nın %9,9’u gibi satın almalar için Yöneticiden izin gerektirmemesinin kapısını açtı. sermayenizi satın alacak olan kişi. 23-J öncesindeki kararnamede, eğer alıcının iradesi buysa, “söz konusu bildirime, oy haklarını üçüncü şahıslara kullanmayacağını, kullanmayacağını veya devretmeyeceğini bir kamu senetinde güvenilir bir şekilde taahhüt eden bir belgenin eklenmesi gerektiği, veya borsada işlem gören şirketin herhangi bir idari organının parçası olmayın.

Ancak STC Grubu söz konusu olduğunda konseye katılmak istemediklerine dair açık bir taahhüt bulunmuyor. Tam tersine, Hükümet’in operasyonu onaylaması için izin talebi var. Bu gerçek, Suudilerin başlangıçta José María Álvarez-Pallete başkanlığındaki kurulda yönetici pozisyonunda yer alacakları anlamına gelmiyor. Ancak müzakere kaynakları, orta ve uzun vadede bu pozisyonun bir koltuğa dönüşeceği için bu kozu gelecek için ellerinde tutuyorlar. Onlar, %10 hisseye sahip olmanın ve grubun kararlarına katılmamanın hiçbir anlam ifade etmeyeceğini de ekliyorlar.

Bu operasyona izin verilmesine ilişkin nihai kararı vermek ve uygun olduğu hallerde bunu STC’nin girişini onaylamak üzere bir sonraki Bakanlar Kuruluna sunmak Savunma Bakanlığı’na kalmıştır. Kanun, bir İspanyol şirketinin Avrupa Birliği (AB) dışında yabancı bir şirket tarafından satın alınması söz konusu olduğunda ulusal savunma faaliyetlerinin özel düzenlemelere sahip bir sektör olduğunu belirtiyor. Telefónica, Silahlı Kuvvetlerin 5G ağlarının konuşlandırılmasında bakanlığın teknoloji ortağıdır ve diğerlerinin yanı sıra telekomünikasyon kurulumu veya siber savunma operasyonları okulunun uygulanmasına yönelik sözleşmeler imzalamıştır.

Her halükarda Suudi operatör, Moncloa’nın onayını, Telefónica’dan alacağını açıkladığı %9,9’u konsolide etmek için “uygulanabilir” olarak görüyor. Yatırım grubu, İspanyol şirketinin doğru yönde ilerlediğini düşünüyor ve kurumsal strateji ve yönetim, yani üst düzey yönetim organları açısından desteğini teyit etti.


Gizli operasyon



Álvarez-Pallete, STC Grubundan sorumlu kişilerle birlikte artık Riyad’da. Bunu, Telefónica’nın yeni ilk sahibinin Salı gecesi duyurduğu hareketten haberi olmadığını itiraf ettikten sonra yapıyor. Ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı Nadia Calviño’nun da belirttiği gibi Hükümet de aynı fikirde değil.

Kraliyet Evi, Hükümet ve Telefónica’nın kendisi gibi Kral Felipe VI’nın STC operasyonu hakkında önceden bilgi sahibi olmadığını açıkladı

Kraliyet Hanesi ile Suudi monarşisi arasındaki tarihi ilişkilere rağmen, Basra Körfezi’ndeki diğerleriyle olduğu gibi Kral Felipe VI bile. Aslında Zarzuela bu operasyondan haberi olduğunu inkar etti. Kraliyet Evi, “Kral, STC şirketinden Telefónica hisselerinin satın alma operasyonu hakkında bilgi veren herhangi bir iletişim almadı” dedi.

Çok az şirket alımı, Telefónica’nın ilk hissedarı olan Suudi operatör STC’ninki kadar hazırlık aşamasında gizli ve uygulanmasında etkili olmuştur. Müzakere kaynaklarına göre altı ay boyunca “azami takdir yetkisiyle” inşa edilen operasyon, küçük hareketlerle ilerledi. Atlamayı tamamlamak ve duyurmak için İspanya’daki en sakin faaliyet ayı olan Ağustos ayına kadar bekledi.

Brüksel ayrıntılara girmekten kaçınıyor ve bir Üye Devletin talep etmesi halinde AB’nin yabancı yatırımları sınırlayabileceğini söylüyor

Bu arada Brüksel’den Avrupa Komisyonu, özel bir şirket olduğu için “gizlilik nedeniyle” değerlendirme yapmamayı tercih ediyor. Elbette, stratejik niteliği göz önüne alındığında, bir Üye Devletin, bu durumda İspanya’nın talep etmesi halinde, AB’nin yabancı yatırımları sınırlayacak “yasal mekanizmalara” sahip olduğunu açıklığa kavuşturuyorlar. Spesifik olarak bu, Avrupa Birliği içindeki güvenliğe veya kamu düzenine yönelik “olası tehditleri belirlemek ve ele almak” amacıyla Ekim 2020’de yapılan bir düzenleme değişikliğidir.
 
Üst