Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü: Dünya Engelliler Günü bildirileri, kelamları

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya genelinde 8 milyar beşerden 1 milyarı aşkını engelli olarak hayatını sürdürüyor fakat tüm insanların da birer engelli adayı olması dahi engelli hak ve hayatlarını olabildiğince kolaylaştırılması için çalışmalar yapılmasının değerini gösteriyor. 3 Aralık günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafınca uluslar ortası bir gün olarak kabul edildi.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NEDİR?

Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 47/3 sayılı sonucu ile ilan edildi. Toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamaktadır.

BM’nin engellilik alanında uzun yıllardır devam eden çalışmalarının bir eseri olan, 2006 yılında kabul edilen Engelli Bireylerin Haklarına Dair Mukavele, engelli bireylerin haklarının ve refahının gelişmesine ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin ve ayrıyeten Sendai Afet Riskini Azaltma Çerçevesi, İnsani Harekette Engelli Bireylerin Dahil Edilmesi Koşulu, Yeni Kentsel Gündem ve Kalkınma için Finansman Hakkında Addis Ababa Aksiyon Gündemi üzere öbür milletlerarası kalkınma taahhütlerinin uygulanmasına katkıda bulundu.


ENGELLİLER GÜNÜ MESAJLARI

-Engeller hayatın ritmini yakalamaya mani olamaz.

– En büyük mahzur, engellenmektir.

– Özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz.

– Asıl engelliler, karşılarına çıkan pürüzü geçemeyenlerdir.

– Hayat bizim içimizde biz ömrün ortasındayız.

– Pürüz değil dayanak olun.

– Adımlarınızın biçiminin ne değeri var önemli olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir.

– Kendini engelli olarak hayattan atma. Unutma pürüzler savaşılarak aşılır.

– Aşamadığımız engellimiz, engelimizi aşmaktır.

– Engelli olmak sorun değil, engelliye mahzur olmak sıkıntıdır.

– Asıl Engelliler Onları Görmeyenlerdir.

– Sırf bugün değil, her gün hatırlamak gerek! Mahzur olma takviye ol.

Okumaya devam et...
 
Üst