Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

30 günden az sözleşmelerin cezası 30 avroya çıkıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İşveren, feshettiği 30 günden az süreli her sözleşme için 30 avro ceza ödemek zorunda kalacak. Çok kısa süreli geçici sözleşmelerin feshi için ödemeleri gereken ek katkı, mevcut 27,53 avrodan %8 artarak 2023’te 29,74 avroya, yani 2,2 avro daha yükseldi. Bunun nedeni, bu Cuma günü Resmi Devlet Gazetesi’nde (BOE) yayınlanan asgari ücret (SMI) artışına paralel olarak asgari katkı tabanlarındaki artıştır. SMI gibi, 1 Ocak’tan itibaren geriye dönük olarak uygulanır.


Bu ceza, geçici istihdam ve iş rotasyonuyla mücadele etmek için 2021’de onaylanan işgücü reformunda belirlenmiştir ve diğer tabanlar gibi 8. grubun (birinci ve ikinci sınıf memurlar) minimum günlük katkı tabanına göre hesaplanır. 2023 yılına kadar %8 artarken, maksimum bazlar %8,6 arttı.

Çok kısa süreli iş sözleşmeleri için bu işyeri primi, Tarım İşçileri Özel Sistemine, Ev İşçileri Özel Sistemine veya Madencilik Özel Rejimine dahil işçilerle yapılan sözleşmelerde Ne de ikame sözleşmelerinde, eğitim ve çıraklık sözleşmeleri veya dönüşümlü eğitim sözleşmeleri.

SGK’dan bu caydırıcılığın başarılı olduğunu ileri sürüyorlar çünkü -kendi tahminlerine göre- çalışma reformunun yürürlüğe girmesinden bu yana izne neden olan toplam sözleşmelerin ortalama süresi 2019 rakamlarına göre 50 gün arttı. , pandemiden önce. Öte yandan ortadan kaldırılamayan husus, cuma günleri olduğu gibi ayın son günü de meydana gelen yüksek can kaybıdır.


Yeni minimum bazlar



Bu şekilde, kalifiye olmayan yardımcılar, memurlar, idari asistanlar ve astlar, memurlar, işçiler ve 18 yaşının altındaki çocuklar için ortak olasılıklardaki asgari katkı tabanı, geriye dönük olarak geçerli olmak üzere mevcut 1.166,7 Euro’dan ayda 1.260 Euro’ya çıkar. Ocak ayında mezunlar ve yüksek mühendisler için 1.759,5 avroya çıkarken; Teknik mühendisler ve uzmanlar için 1.459,2 Euro ve idari ve atölye yöneticileri için 1.269,3 Euro.
 
Üst