Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

5 ameliyat geçiren Hilal, 11 yıl daha sonra yürümeye başladı

Leila

Global Mod
Global Mod
Muğla’da, geçirdiği beyin kanaması kararı 4 ay ağır bakımda kalan, 5 sefer ameliyat olan ve kısmi felç niçiniyle sol tarafını hissetmeyen Hilal Pektezel pes etmedi. 11 yıl daha sonra yürümeye başlayan fitness eğitmeni Pektezel, “Pes etmedim ve başardım. Büsbütün güzelleşip, fitness eğitmenliğimi sürdürmek istiyorum” dedi.

Menteşe ilçesinde Hilal Pektezel, fitness eğitmeni olarak nazaranv yaptığı spor salonunda 2011 yılının Mayıs ayında bayıldı. Salonda bulunanların 112 Acil Davet Merkezi’ne ihbarıyla Pektezel, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı.

Burada yapılan tetkikler ve çekilen tomografide Pektezel’in beyin kanaması geçirdiği ve sol tarafının kısmi felç olduğu tespit edildi. Ameliyat olan Pektezel, 4 ay ağır bakımda kaldıktan daha sonra taburcu edildi.


EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ AİLESİ OLDU

Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisi süren Hilal Pektezel, 4 ameliyat daha geçirdi. Annesi Neziha Pektezel’i 12 yaşındayken kaybeden Pektezel’in güçlü hastane sürecinde destekçisi, memur emeklisi babası Ali İstek Pektezel ile ablası Hatice Karaman oldu.

Kısmi felç daha sonrası sol tarafı tutmayan Pektezel, yaşadığı aksiliklere karşın moralini yüksek tuttu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Vücut Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kısmı mezunu Pektezel, 11 yıl daha sonra sol ayağı üzerine basıp yürümeye başladı.


‘AMELİYAT ÜSTÜNE AMELİYAT OLDUM’

Yaşadığı süreci anlatan Hilal Pektezel, “Günde 2 paket sigara ve 13 bardak kahve içiyordum. Sistemli spor yaptığım için kondisyonum yerindeydi. Spor salonunda şiddetli baş ağrısı niçiniyle bayıldım. Gözümü açtığımda kendimi hastanede buldum. Ameliyat üstüne ameliyat oldum. Sol tarafım felçli olduğu için hissetmiyordum. Ayaklarımın üstüne basamamak beni kahrediyordu. Moral bozukluğunu bir kenara bıraktım. Eskisi üzere yürümeyi hayal ettim. Yaşadığım durumun bana yakışmadığı düşündüm. Pes etmedim ve başardım” diye konuştu.


Babası ile birlikte yaşantısını Milas’ta sürdürdüğünü lisana getiren Pektezel, “Bana bir şey olmaz niyetine kapılmamız gerekiyor. Sağlıklı hayat için spor koşul. Ailemizin kıymetini bilmeliyiz. Hastalık devrinde bunu fazlaca uygun anladım. Gerilimli yaşantının bir kenara bırakılması gerekiyor. Ayağa tekrar kalkmamda ailemin büyük takviyesi oldu. Fizik gücümü biraz daha toparlamam gerekiyor. Büsbütün güzelleştikten daha sonra fitness eğitmenliğimi sürdürmek istiyorum” dedi. DHA


Okumaya devam et...
 
Üst