Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

AA’nın savaş muhabirliği eğitiminde toplumsal olaylara müdahale tatbikatı

Beykozlu

New member
Anadolu Ajansı (AA) ve Polis Akademisi iş birliğinde savaş, afet ve olağanüstü hallerde bakılırsav yapacak operasyonel muhabirlerin yetiştirilmesi hedefiyle düzenlenen 20. Devir Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı.

Polis Akademisinin Gölbaşı Yerleşkesinde, yerli ve yabancı 20 basın mensubuna yönelik birinci yardım ve toplumsal hadiselerde nasıl davranacaklarına ait eğitimler verildi.

Kriz anı ve olağanüstü şartlarda hayatta kalmaya yönelik pratik ve teorik derslerin verildiği eğitim kapsamında iştirakçilere, Polis Akademisinin eğitimci takımı tarafınca birinci yardım ve toplumsal olaylarda ekipman kullanması mevzuları uygulamalı olarak anlatıldı.

BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU SIKILDI

İştirakçilere tazyikli su, biber gazlı ve sis bombalı müdahalelerde ne yapmaları gerektiği, toplumsal olaylar sırasındaki şartlara hazırlıklı olmaları maksadıyla canlandırmalı eğitim verildi.

Bir taraftan biber gazlı müdahaleye maruz kalan adaylara, birebir anda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’ndan da (TOMA) tazyikli su sıkıldı.


TEORİK BİLGİLER AKTARILDI

Ayrıyeten kursiyerlere, alanında uzman isimler tarafınca verilen 12 günlük eğitimin birinci üç gününde, ‘Savaş muhabirliği’ ve ‘Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Yapılanmasıyla Mücadele’ derslerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin deneyimli eğitmenleri tarafınca ‘hava ve deniz operasyonları’ mevzularında teorik bilgi aktarıldı.


“ÇOK YARARLI BİR TECRÜBE OLDU”

Kursiyerlerden Adem Metan, eğitimlerin olağanüstü durumlarda medya mensubu olarak nasıl davranmaları gerektiğine rehberlik etmesi açısından fazlaca verimli bir program olduğunu belirtti. Metan, “fevkalade durumlarda medya mensubu arkadaşlarımızın nasıl tepki göstermesi gerektiğiyle ilgili epeyce kıymetli bir deneyim, hayli faydalı bir tecrübe oldu.” dedi.


“ZORDU ANCAK ÇOK ÖĞRETİCİ OLDU”

Eğitime Romanya’dan katılan gazeteci Vlad Petrişor, ülkesinde de protesto ve şovların gerçekleştiğini söz ederek, “Uygulamalar zordu lakin epeyce öğretici oldu. Bu eğitimin kendi ülkemde misal olaylarla karşı karşıya geldiğim vakit bir gazeteci olarak bana pek yarar sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.


Kursiyerlerden Faruk Şiddetli, bilhassa toplumsal olaylara müdahale eğitiminin bir gazeteci olarak kendilerini nasıl inançlı alana çekebileceklerini öğrenmeleri bakımından pek verimli geçtiğini vurguladı.


MİLLETLERARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN SERTİFİKA ALACAKLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de eğitimci takımıyla dayanak verdiği Savaş Muhabirliği Eğitimi, Türkiye’de alanında tek olma özelliği taşıyor.

Kriz, afet ve savaş bölgelerinde nazaranv yapan basın mensuplarının yüzleşebileceği zorluklar ve tehditlerle nasıl başa çıkabilecekleri üzerine hazırlanan eğitim programı, riskli bölgelere gidecek haberciler için büyük kıymet taşıyan bilgiler içeriyor.


Alanında uzman akademisyenler, profesyonel güvenlik güçleri ve tecrübeli haberciler tarafınca verilen eğitim boyunca kursiyerlere, olağanüstü durumların yaşanabileceği tüm ortamlarda ne yapacakları yaşatılarak öğretiliyor.

Eğitim sonunda iştirakçiler, memleketler arası geçerliliği olan sertifika alacak.
 
Üst