Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

AB, ABD yardımı karşısında sektörü canlandırma planını belirlemeye çalışıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
23 Mart 2023 Perşembe 23:47


Yorum








olman gerek kayıtlı Bu işleve erişmek için.

Giriş yapmak

Avrupalı liderler, bu tür yatırımları çekme tehdidi oluşturan yeşil sübvansiyonlarla ilgili ABD yasasına Avrupa Birliği’nin (AB) tepkisini belirlemek için bu Perşembe günü Brüksel’de bir araya geldi. Masada temiz sanayiyi teşvik etme önerisi, kritik hammaddeleri elde etme anlaşması ve devlet yardımının gevşetilmesi vardı. Buna ek olarak, Yirmiyedi tarafından kabul edilen sonuçlar, Avrupa Komisyonu’nun sektörü yazdan önce canlandırmak için bir Avrupa Egemen Fonu oluşturmaya yönelik bir teklif sunacağını ve Avrupa ülkelerinin GSYİH’lerinin %3’üne eşdeğer tahsis etme niyetini gösteriyor. özel ve kamu yatırımları – inovasyona.


Şüpheler, Brüksel tarafından önerilen girişimlerin somut eylemlere nasıl aktarılacağı ve sektörün yardıma ne kadar hızlı erişebileceği konusunda yatmaktadır. Bu tartışmaya, Fransa ile Almanya’nın nükleer enerji konusunda karşı karşıya gelmesi damgasını vurdu. Paris, bu tür enerjinin Avrupa Komisyonu’nun temiz teknoloji üretimini teşvik etme planına dahil edilmesini talep etti ve en azından kısmen dahil etmeyi başardı.

İki güç arasındaki çatışmalardan bir diğeri, Berlin’in karşı çıktığı bir önlem olan 2035 yılına kadar yanmalı arabaların yasaklanmasıyla ilgiliydi. Bu konu gündemin bir parçası olmamasına rağmen, Şansölye Olaf Scholz, e-yakıtla çalışan araçların 2035’ten sonra da tescillenmeye devam etmesi konusunda “uzlaşı olduğunu” vurguladı. Alman lider, Brüksel’in başka bir teklif sunması gerektiğini ve müzakere “doğru yolda.” Hollandalı Mark Rutte ise ülkesinin mevcut öneriyi onaylamakta bir sorun yaşamadığını ve önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya varılmasını umduğunu vurguladı.






Yorum





hata bildir
 
Üst