Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

ABD ‘güncellenmiş’e onay verdi: Eski aşılar kullanılabilir mi?

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezi CDC, Covid-19 için güncellenmiş hatırlatıcı dozların kullanmasına yeşil ışık yaktı.

Moderna ve BioNTech’in iki varyant için geliştirdiği aşıların hatırlatıcı doz olarak kullanılmasına onay verildi. Tavsiye sonucu, 1’e karşı 13 oyla alındı.

CDC yöneticisi Rochelle Walensky, güncellenmiş aşıların son devirde dolaşan Covid-19 varyantına karşı daha uygun muhafaza sağlamak için formüle edildiğini belirtti.

ABD çapında güncellenmiş aşılarla birlikte bir daha aşılama kampanyası yeni haftayla birlikte başlayacak.

Daha evvel de ABD Besin ve İlaç Yönetimi FDA, aşıların hatırlatıcı doz olarak kullanılmasına onay vermişti.

Yeni hatırlatma dozu, Omicronun hakim hale gelen BA.4 ve BA.5 varyantlarını maksat alıyor.

BioNTech’in güncellenmiş aşısının 12 yaş ve üzerine, Moderna’nın aşısının ise 18 yaş ve üzerine uygulanması tavsiye edildi.

CDC ve FDA yetkilileri, aşıların kış mevsimi öncesinde virüse karşı bağışıklığı artıracağına inandıklarını söylemiş oldu.



ESKİ AŞI KULLANILIR MI?

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Bülent Ertuğrul, yeni aşıya ulaşılamazsa eskilerinin hala kullanılabileceğini söylemiş oldu.

Okumaya devam et...
 
Üst