Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

ABD’de Alzheimer’ı yavaşlattığı belirtilen ilaca yeşil ışık

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD Besin ve İlaç Dairesi (FDA) tarafınca yapılan açıklamada, Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatan ve Japon ilaç şirketi Eisai ile ABD’li Biogen isimli şirket tarafınca üretilen “Leqembi” isimli ilaca onay verildiği duyuruldu.

İlacın hastalığın yavaşça yahut erken evrelerinde olan hastalara reçete edileceği söz edildi.

FDA İlaç Kıymetlendirme ve Araştırma Merkezi Nörobilim Ofisi Yöneticisi Dr. Billy Dunn, “Alzheimer hastalığı, hastalar üzerinde ölçülemeyecek kadar olumsuz tesire yol açıyor ve sevdikleri üzerinde yıkıcı tesirleri bulunuyor. Bu ilaç, Alzheimer’ın altta yatan hastalık sürecini hedefleyen ve etkileyen en son tedavidir” sözlerini kullandı.

Söz konusu ilaç ile 1 yıllık Alzheimer tedavisinin yaklaşık 26 bin 500 dolara mal olacağı belirtiliyor.

Erken evre Alzheimer hastası olan bin 800 şahısla yapılan çalışmada, 18 ay boyunca Leqembi alan hastalarda semptomların ilerlemesinin yüzde 27 oranında azaldığı tespit edilmişti.

BEYİN HÜCRELERİNİ YOK EDİYOR

İlerleyici bir nörolojik hastalık olarak bilinen ve beyin hücrelerinin yok bulunmasına niye olan Alzheimer’ın dünya genelinde yaklaşık 50 milyon kişinin ömrünü etkilediği biliniyor. Niyet, hafıza ve davranış işlevlerinde azalmaya niye olan Alzheimer’ın kesin sebebi bilinmezken, aktif bir tedavi usulü de bulunmuyor.

Başlangıç periyodunda sıradan unutkanlıklara niye olurken, ileri evrelerdeki hastalarda unutkanlık ve his ve fikir denetiminde zorluk görülüyor. çoğunlukla 60 yaş daha sonrası görülen hastalık, son evrelerde kişinin günlük aktivitelerini gerçekleştirememesine niye oluyor.

Okumaya devam et...
 
Üst