Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

ABD’de enflasyondaki yavaşlamanın ardından borsalar nabzını tuttu

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hisse Senedi Piyasaları, ABD’de fiyatların beklenenden daha hızlı bir şekilde yumuşadığına işaret eden yeni enflasyon verileri konusunda iyimser.En iyimser tahminler, ülkedeki TÜFE’nin Haziran ayında %4’ten %3.1’e düşeceğini öne sürdü. Ve son rakam onda bir daha iyiydi, %3’tü.


Yatırımcılar, faiz oranı artış döngüsünün sonunun yakın olduğunu öne sürerek, %5’in altına düşmesi beklenenden daha fazla gevşeyen temel faiz oranı tarafından da desteklendi.

Veriler öğrenilir öğrenilmez, dünyanın dört bir yanındaki hisse senetleri artışlarına devam etti ve Ibex-35 durumunda bu, göstergeyi 9.453 puanda bırakarak %1,3’e ulaştı.

Banco Santander, İngiltere’deki bağlı kuruluşunun Bank of England stres testlerindeki iyi notunu öğrendikten sonra %4’ün üzerinde yeniden değerleme yaparak kazançların ana itici gücü oldu ve onu Fluidra (%3,35) ve ArcelorMittal (%2,74) izledi. .

Tablonun altında sadece üç hisse senedi seansı kırmızıda tamamladı: IAG (%-2,7), Aena (%-1,56) ve Acciona Energía (%-0,21).

Federal Rezerv (Fed) bu yıl iki faiz artırımı daha olacağını savunurken, böylece güven piyasaya geri döner. Ancak dikkatli olun, Flossbach von Storch kıdemli analisti Pablo Duarte’nin belirttiği gibi, bazı sesler “hala dirençli bir Amerikan ekonomisi ve yüksek enflasyonist baskı ile, oranların şu anda piyasaların beklediğinden daha fazla yükselebileceğini” öne sürüyor.

Her halükarda, enflasyonla mücadelenin nihayet merkez bankalarının lehine dönmeye başladığının kanıtları, borsalara bir nefes verdi. Bu da doların daha da zayıflamasına yol açıyor.

Kesinlikle, doların düşüşü petrol fiyatını tekrar yükseltir (genel olarak, hammadde bu para biriminde alınıp satıldığı için ters hareket ederler). Spesifik olarak, Avrupa’da bir ölçüt olan Brent ham petrolünün varili yeniden 80 doların üzerinde. Mayıs ayının başından beri görülmeyen bir seviye.

Amerikan West Texas kendi adına 75.60$’a yükseldi ve Haziran başından bu yana ilk kez 75$ bariyerini aştı.
 
Üst