Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

ABD’de yeni aspirin araştırması: Aspirin kalp krizinden korur mu?

Leila

Global Mod
Global Mod
“ABD Önleyici vazife Gücü (USPSTF)” isimli sıhhat kuruluşu, yeni araştırma daha sonrası 60 yaş üstü birden fazla yetişkin için kalp krizine yahut inmeye karşı her gün bir tane aspirin alma tavsiyesinde bulunmaktan vazgeçtiğini belirtti.

USPSTF’nin rehber kitapçığında, 40 ila 59 yaş aralığındakilerin yalnızca yüksek kardiyovasküler hastalık riski var ise doktora danışarak aspirin almaları gerektiği, 75 yaşından daha sonra aspirine devam etmenin hayli az faydası olduğu tabir edildi.

Sıhhat kuruluşu, 2016’da kalp hastalığı riski taşıyan 50’li yaş grubundakilere hem kardiyovasküler hastalıkları tıpkı vakitte kolon kanserini önlemek için bebek aspirini almalarını tavsiye etmişti.

Ek araştırmalarda, aspirinin faydalarının risklerinden daha ağır basmadığı kararına ulaşılırken, kolon kanserini önlemenin en uygun metodunun 45 yaşından itibaren rutin test yaptırmak olduğu aktarıldı.

ABD’de kalp krizi ve felç, vefat niçinleri içinde birinci 4’te yer alıyor.

Okumaya devam et...
 
Üst