Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Acun Ilıcalı: Mesai başlangıcı 10.30 olmalı

Beykozlu

New member
Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, katıldığı bir yayında ses getiren sözler kullandı.

Ilıcalı, Türkiye’deki mesai saatleriyle ilgili yaptığı açıklamayla toplumsal medyada gündem oldu.

Sistemi eleştirdi: Mesai saatleri 10.30 olmalı

Ilıcalı, sabah erken saatte kalkmak ve yaz aylarında çalışmak üzere konulardan yakındı.

Sistem hakkında tenkitlerde bulunan Ilıcalı, kurallara isyan etti.

“Niye sabah bu kadar erken kalkılıyor anlamıyorum beşerler uyusun ya”

Mesai saatinin 10.30 olması gerektiğini savunan Ilıcalı, “Bir gün elimde güç olursa mesai saatlerini 10:30’da başlatmayı düşünüyorum. Niçin sabah bu kadar erken kalkılıyor, anlamıyorum. Beşerler uyusun ya.” dedi.

Acun Ilıcalı’nın bahse ait tabirleri şu biçimde:

“Bir gün elimde bir güç olursa mesai saatlerini 10.30’da başlatmayı düşünüyorum”

“Benim bünyesel olarak bir şeyi yapma zorunluluğuna bir antipatim var. sıra dışı bir şirketiz. Bizde mesai saati yok. Kimsenin işe gelmesine gerek de yok. bu biçimde bir beklenti de yok. Ben insanların rastgele bir saat sisteminde işe gelmesine karşıyım. Bir gün elimde bir güç olursa mesai saatlerini 10.30’da başlatmayı düşünüyorum. Niçin sabah bu kadar erken kalkılıyor anlamış değilim. Niçin erken kalkılıyor? Niçin sabah 8 trafiği var?



“Biz yazın niçin çalışıyoruz? Hava hoş, her şey hoş, niçin çalışıyoruz abi ya?”

İnsanlar uyusun ya. Bence insanların uyuması lazım. Niçin müsait 10.30 ya da 11.00’da başlamıyor? O evvelki 2 saatte dünya mı kurtuluyor? Hepimiz daima birlikte çalışmazsak aslında bir sorun olmayacak orada. Gün mü yetişmiyor? Ben ona da inanmıyorum…esasen dünyayla saat farkları var, aslına bakarsanız her dakikayı yakalayamıyorsun. Biz yazın niçin çalışıyoruz? Hava hoş, her şey hoş, niçin çalışıyoruz abi ya? Onu anlamak mümkün değil.”

 
Üst