Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Adidas ve Kanye West, eski yollara dönen tehlikeli bir dostluk

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Spor markası Adidas, rapçi Kanye West ile olan tehlikeli dostluğundan nihayet biraz onurlu bir çıkış yolu buldu. Yeezy olarak bilinen ve çifti yaklaşık 300 avroya mal olan başarılı ve pahalı spor ayakkabılar tasarlamak ve pazarlamak için ortaklık kurmuşlardı. Kim Kardashian’ın eski sevgilisi adını ‘Ye’ olarak değiştirdiği için böyle adlandırılıyorlar. Ancak dernek, geçen yılın sonbaharında, polisin Afrikalı-Amerikalılara yönelik tacizini protesto etmek için ortaya çıkan “Siyahların yaşamı önemlidir”e yanıt olarak “Ye” birkaç tweet atıp “Beyazların yaşamı önemlidir” sloganını attığında bozuldu. .


“Şirketin çeşitlilik ve kapsayıcılık, karşılıklı saygı ve adalet değerlerini ihlal eden, kabul edilemez, nefret dolu ve tehlikeli eylemler” ile karşı karşıya kalan marka, sözleşmeyi Ekim ayında feshetti. O zamanlar yaklaşık 1.200 milyon avroluk satılmamış ayakkabı havada kaldı – Ürdün’ün Nike “havası” değil – ve tedarikçilerine zarar vermemek için üretilmeye devam edildi. Alman şirketinin itibarını yerle bir eden kişiyle devam etmemenin bedeli ödenecek gibiydi.

Ancak otuz yıldır ilk kez kırmızı rakamlar alarmları tetikledi. Amerika Birleşik Devletleri’nde, pazarın %20’sini kaybetti ve ‘Forbes’a göre bu yılki dengesi yaklaşık 500 milyon avro düştü. Ancak tahminlere rağmen sorumlular ‘hisse senedi’ ile ne yapacaklarına karar vermediler. Mahvetmek mi? Onu üçüncü dünyaya gönderip, onları dolaylı olarak tekrar piyasaya sürmeyi riske mi atalım?


Yüz yıkamak



Bazı koleksiyonerler, nadir bir nesne haline gelmek üzere olan bir ayakkabıyla ellerini ovuştururken, Adidas onları tekrar piyasaya sürmeye karar verdi. Başkan Bjoern Gulden, bazı yatırımcıların West ile tasasız ittifakı nedeniyle şirkete dava açtığı yıllık hissedarlar toplantısında, “Malları yakmak bir çözüm değil,” dedi. Sadece hesaplar değil, itibar da etkilenmişti.

Ancak yeniden satışta değeri %30 artan ayakkabılar, doğrudan Adidas’ın elektronik platformlarında satılmaya başlandı. Web sitesi, “Dernek sona erdiğinden beri ilk kez satın alınabiliyor” diyor.

Geri adım, yüz yıkamayla veya daha iyisi ayaklarla gelir ve marka, “ırkçılık ve anti-Semitizm de dahil olmak üzere ayrımcılık ve nefretle mücadele etmek için çalışan” STK’lara “önemli miktarda” bağış yaparak belirli bir itibarı korumaya çalışır ». Ayrıca Adidas, finansman taleplerini dinlemek için –[email protected]– bir e-posta hesabı açtı.

Anti-Defamation League (ADL) ve ABD’de polis tarafından öldürülen George Floyd’un erkek kardeşi tarafından yönetilen Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change gibi şimdiden seçilmiş birkaç dernek var. Her iki kuruluş da bu çözümü destekledi.
 
Üst