Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Adif ücretlerinin tren bileti başına yaklaşık 15 avroluk etkisi var

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yüksek hızlı demiryolu sektörünün serbestleştirilmesinden ve Renfe ile rekabet etmek üzere yeni operatörlerin (Ouigo ve Iryo) devreye girmesinden bu yana, Adif’in bu operatörlere ücret olarak uyguladığı miktarlar hakkında tartışmalar olmuştur, çünkü onlar bu tutarların daha düşük olması gerektiğini düşünmektedir. Bazı çalışmalara göre İspanya’da yeterince kullanılmayan bir ağda bu ulaşım aracını tanıtabilecektir.


Bu pazardaki iki yeni operatör Ouigo ve Iryo, bu ücretlerin nasıl uygulandığını analiz etmek için KPMG’den bu oranların durumu objektif olarak analiz etmeden belirlendiğini doğrulayan bir çalışma yaptırdı. Aslında rapor, operatörlerin yolları kullanmak için ödediği tutarın, kullanıcıların Madrid-Barselona gibi rotalarda yolculuk başına yaklaşık 15 avroluk ücretlerini etkilediğini gösteriyor.

KPMG, bu miktarın koridora bağlı olarak farklı olduğunu, ancak yukarıda belirtilen güzergahta normalde yüksek hız kullanmayan yolcular için “oldukça hassas” bir miktar olduğunu, çünkü araba ile gitmek veya arabayla gitmek arasında fark yaratabileceğini açıklıyor. KPMG Altyapı sektörü ortağı Fernando Vizoso, raporun sunumu sırasında şunları söyledi: tren.

Bu nedenle danışmanlık firması, sistemin çalışmasını sağlayacak objektif bir hesaplama mekanizmasının olması gerektiği, çünkü ek ücretin doğru boyutlandırılmaması durumunda “ülke için stratejik bir fırsatın kaçırıldığı” sonucuna varıyor. Yalnızca bu operatörlere yönelik iş hedefleri nedeniyle değil, aynı zamanda İspanya’nın bugünden 2030’a kadar tren sayısını iki katına çıkarmayı planlayan Avrupa düzenlemeleri tarafından işaretlenen ulaşımdaki karbondan arındırma zorlukları nedeniyle de.

Yapıyı kârlı hale getirecek olan bu talebin, dekarbonizasyon hedeflerine ulaşılamayacağının kanıtı, Renfe’nin liberalleşme öncesinde tek başına faaliyet gösterdiği koridorlarda fiyatların çok yüksek olduğunun kanıtıdır. Rekabetin başlamasıyla birlikte oldukça azaldılar. Yüksektiler çünkü altyapı maliyetinin geri kazanılmasını en üst düzeye çıkarmak amacıyla bu ek ücreti ödüyorlardı. Bunun talebi artırma hedefiyle uyumlu bir karar olup olmadığını bilmiyoruz.

Şu anda kısa vadeli çözüm, bu modal değişikliğin paraya çevrilmesini ve kirletici emisyonlarda azalmanın meydana gelmesini sağlayacak kamu sübvansiyonlarının sağlanması olabilir. KPMG, bunun benzersiz bir durum olmayacağını, ancak birçok Avrupa ülkesinde demiryolu operatörlerinin işletme sübvansiyonları aldığını, çünkü “faaliyetlerinin teşvik edilmesi gereken olumlu dışsallıklar yarattığı anlaşıldığını” öne sürüyor.

Yollara geçiş ücretlerinin getirilmesi de trenleri teşvik etmenin yollarından biri olarak görüldü, ancak Hükümet Brüksel ile olan bu taahhüdünü 2024 yılına erteledi. Tren çünkü yollar en kirletici ulaşım araçlarını destekliyor” diye açıklıyorlar.
 
Üst