Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Adif, yeni operatörleri kuzeydeki yüksek hızlı koridorlara teşvik ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İki yıl önce başlayan ve talebi %50’den fazla artıran önerilen üç eksenin (Madrid-Levante, Madrid-Barselona ve Madrid-Güney) demiryolu serbestleştirme sürecinin “büyük başarısı” dikkate alındığında, Adif’ten başkan , María Luisa Domínguez, yeni operatörlerle yeni rotaların kapısını açtı.


Ulusal Piyasalar ve Rekabet Komisyonu (CNMC) tarafından düzenlenen ‘Demiryolu sektörünün serbestleştirilmesinin dengesi’ konulu bir toplantıda Domínguez, yüksek hızlı hatların serbestleştirilmesi sürecinin “ikinci aşamasının” zaten başladığına dair güvence verdi. “Yeni koridorlarda” “daha fazla aktörü barındırmaya” izin verecek olan İspanya.

“Bu ülkede 4.000 kilometrelik yüksek hızlı ağa yapılan büyük yatırıma değer vermeli ve yeni fırsatlar yaratmalıyız, böylece daha fazla şirket şu anda çerçeve anlaşmalarda yürürlükte olan üç koridorun ötesinde ağı kullanabilir ve daha fazla olanak sağlar. daha iyi fiyatlar”, diye açıkladı Adif başkanı. Bu ikinci fazın da ilkine benzer olacağını ve yeni hatların hizmetlerini daha fazla bölgeye yaymak için demiryolu şirketlerinden “büyük ilgi” gördüklerini belirtti. «Liberalleşme ülkemizde durdurulamaz ve geri döndürülemez bir süreçtir. Henüz emekleme aşamasında ve konsolidasyonu için yeni zorluklarla yüzleşmek zorunda kalacak” dedi.


Alakalı haberler







Rakamları Madrid-Barselona koridorunda dağıtım olduğunu gösteren Domínguez, orta ve uzun mesafeler için demiryolunu birleştirmek ve “iyi çevresel etkiler nedeniyle” yolcuları uçaktan ve arabadan trene aktarmayı başarmak gibi zorlukların olduğunu söyledi. 2022’de tren için %65 ve uçak için %35, tren için %78 ve uçak için %22.

Öte yandan, yeni işletmecilere göre, demiryolu sisteminin sürdürülebilirliği için en büyük zorluk, altyapının kullanımı için ödenmesi gereken ücretlerin yeniden düzenlenmesi ile elde edilecek maliyetlerin düşürülmesidir. Iryo’nun CEO’su Simone Gorini, “Şirketlerimizin maliyetlerinin %50 ila %70’i telif ve enerjiden oluşuyor” diyerek “müdahalelere açıkça ihtiyaç duyulduğuna” dair güvence verdi.


Alakalı haberler








Aynı anlamda, İspanya’daki Ouigo’nun genel müdürü Helene Valenzuela, trenin geçen yıl diğer daha kirletici ulaşım modlarına kıyasla rekabet gücünü kaybettiğinden yakınıyor çünkü “birçok otoyol artık ücretsiz ve yakıt, Aralık 2022’ye kadar kamu yardımı aldı. , uçağın önünde ilk yarıştığımız bireysel arabaya bir sübvansiyon teşkil ediyor. Ayrıca, büyük bir enerji tüketicisi olmasına rağmen demiryolunun elektro-yoğun olarak görülmediğini ve Ukrayna’nın işgali için yardım dışı bırakıldığını kınadı.

Renfe’nin ticari direktörü Sonia Araujo bile, geçen hafta Fransa’nın yaptığı gibi, otoyollarda geçiş ücretlerinin veya kısa mesafeli uçuşların yasaklanmasının İspanya’da yüksek hızı teşvik edeceğini ve “yolun model değişikliğine” yardımcı olacağını düşündü. demiryolu ile.

Buna ek olarak, Iryo temsilcisi, teklifin şu anda karaya çıktıkları bazı rotalardaki talebe kıyasla “oldukça yüksek” olduğunun altını çizerek, “yaratılış nedeniyle” diğer ulaşım araçlarının kullanıcılarını çekmek için treni tanıtmaya davet etti. yeni rotaların sayısı talebe bağlı olacaktır.
 
Üst