Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Aena, 2024'teki toparlanmanın ardından 2025'te faiz oranlarını yalnızca %0,5 artıracak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
7 Haziran 2024 Cuma, 14:26.

| 14:52'de güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Aena, 2025 için oranlarında %0,54'lük bir artış önerdi; bu, on yıl boyunca dondurulan oranların ardından art arda ikinci artış olacak ancak 2024'teki %4,09'luk artıştan çok daha düşük. Havaalanı müdürü, enflasyondan kaynaklanan maliyetlerdeki artışın ele alınması için bu öneriyi Ulusal Pazarlar ve Rekabet Komisyonu'na (CNMC) gönderdi.

Ancak Maurici Lucena liderliğindeki şirket, bu artışın havayollarının bu yıl elektrik fiyatlarının düşmesi nedeniyle karşı karşıya kaldığı %4,09'luk artıştan önemli ölçüde daha düşük olacağının farkında.

Borsada işlem gören şirket, P endeksini (bu oranların hesaplanmasında en büyük ağırlığa sahip olan) %0,54 artırma niyetini CNMC'ye bildirdi; bu, ayarlamalar tamamlanmadığı takdirde 1'den daha düşük bir oran artışı anlamına gelecektir. %, yolcu başına yaklaşık on sent. CNMC tarafından onaylanan ve böylece şirketin artan hayat pahalılığını oranlar üzerinde etkilemeye yönelik hesaplamasını onaylayan bir teklif.

Bu formül, faiz oranlarının enflasyona göre güncellenmesini düzenliyor ancak 10 yıldır dondurulmuş durumda ve oranların yükseltilmemesi için 2020'den bu yana salgının etkisi dikkate alınıyor. Havayolları, Aena'nın pandemi öncesi hava trafiğinin tamamını henüz iyileştirmeden geçen yılki %4'lük artışını kınadı, ancak yönetici, son yıllarda enflasyon nedeniyle maliyetlerin o kadar arttığını ve bunun kaçınılmaz olduğunu belirterek yanıt verdi.


Bu harcama sepetinde en fazla ağırlığa sahip unsurlar %15,3'lük oranla personel bordroları; havalimanlarında güvenliğin ağırlığı %7,8; Tamir ve bakım hizmetleri maliyetlerin %6,9'unu, hava seyrüsefer hizmetleri ise söz konusu maliyet tabanının %6,2'sini oluşturmaktadır.

Halka açık şirket bu artışı temmuz ayında yönetim kuruluna taşıyacak ve P endeksinin yüzde 1'i geçmemesi nedeniyle Bakanlar Kurulu'nun değerlendirme yapmasına gerek kalmayacak. Nihai onayı verecek olan CNMC olacak.





Yorum





Hata bildir
 
Üst