Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ağlama Odası Sakinleri ve Drama Queenler Buraya: Ağladığımızda niye Burnumuz Akar?

Leila

Global Mod
Global Mod
Ağlama odası sakinlerini ve drama queenleri buraya alabilir miyiz? Zira bu husus en hayli onları ilgilendiriyor! ‘Salya sümük ağlamak’ tabirini inceliyoruz da diyebiliriz. Ağladığımızda niye burnumuz akar sorusunun yanıtını arıyoruz. Haydi buyurun ????


Kaynak: https://www.todayifoundout.com/index….

Hani ağlamamak için kendinizi tutarsınız fakat bir noktada koyverirsiniz ya…


yaşamınızın kesinlikle bir noktasında peçeteye gözyaşlarımı mı silsem burnumu mu silsem çaresizliğine düşmüşsünüzdür. Gözyaşları sel olur, gözler kızarır, burun akar, ortalık salya sümük…


Peki ağladığımızda niye burnumuz akar?


Şöyle açıklayalım. Ağladığınızda burnunuz akar zira gözyaşı bezlerinizdeki gözyaşları yalnızca yüzünüze akmaz, beraberinde gözünüzün iç köşesinde burnunuza giden bir geçit vardır.


Spesifik olarak, gözyaşları, alt nazal meatusa akan nazolakrimal kanal yoluyla burnunuza akar.


Burnunuza geldiğinde ise gözyaşları burundaki mukusla karışır. Bu durum aslında her vakit olur ancak ağladığınızda, doğal olarak, gözlerinizden burnunuza olağandan epey daha fazla sıvı akışı olduğu için mukus daha sıvı hale gelir.


Yani ağlarken burnumuzdan akan şey yalnızca sümük değil.


Konu ağlamaktan açılmışken farklı bir bilgi de paylaşalım. zatenız gözyaşlarının arkasındaki evrimsel mantık belirsizliğini koruyor. Duygusal uyarılmalar, beyninizin gözyaşı kanallarınıza gözyaşı üretmeleri talimatını veren bildiriler göndermesine yol açar fakat bu gözyaşlarının nasıl meydana geldiği kısmı biraz belgisiz.


Bir daha sonraki ağlama odası ziyaretinizde burnunuzun niye aktığını artık bileceksiniz!

Okumaya devam et...
 
Üst