Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Aileler Hazine Bonosu’na 11.000 milyon Euro’dan fazla yatırım yaptı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
28 Mayıs 2023 Pazar, 17:49


Yorum








olman gerek kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • twitter






  • LinkedIn






  • Telgraf

Faiz oranlarındaki artış nedeniyle Hazine bonolarının ödemelerindeki artış, aileler arasında bu tasarruf ürününe yatırım yapma konusunda giderek artan bir ilgi uyandırdı ve yılın ilk iki ayında şimdiden 11.000 milyon avrodan fazlasını yatırdılar. Hazine’den alınan verilere göre, bonolarda toplam tutarın %10,4’ünü elinde bulunduruyorlar. Hane halkı Ocak ayında 3.695 milyon Euro yatırım yaptı, bu miktar Şubat ayında ikiye katlanarak 7.613 milyon Euro’ya, yani toplamın %10,4’üne ulaştı ve iki ay arasında bu ürüne yaklaşık 11.300 milyon Euro yatırım yaptı.


Geçen yıl aileler zar zor Ocak ve Şubat aylarında 16 milyon euro yatırım yaptı. O dönemde bonoların karlılığı %0,5 gibi negatif bir faiz oranına sahipti. Geçen yıl, Hazine bonolarının tasarruf sahiplerine sunduğu faiz, ECB’nin kararlaştırdığı faiz artışları nedeniyle yükselişini durdurmadı ve kuruluş tarafından düzenlenen son bono ihalesinde marjinal getiri, üç referans için %3,09 arasındaydı. ay ve dokuz ay için %3,222, on yıldan fazla bir sürenin en yüksek getirisi.

Borç alımları İspanya Merkez Bankası’nda, Hazine web sitesinde ‘menkul kıymet alım satım hizmeti’ seçeneğiyle, ayrıca finansal kuruluşlarda (bankalar veya tasarruf bankaları) ve değer şirketleri ve acentelerinde randevu ile yapılabilir.

Mart ve Nisan aylarında Hazine internet sitesi üzerinden bireylerin bono yatırım talebi sırasıyla 1.521 ve 1.325 milyona ulaşırken, Nisan ayında günlük ortalama 44,2 milyon oldu. ve ana bankalar tarafından bireylere mevduat için sunulan yetersiz ücret, 2008’de sunulan %5,4’e kıyasla Mart ayında %1,31 idi.






Yorum





hata bildir
 
Üst