Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Aileler yılda 21.500 milyon mevduat çekti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Üç ayda 21.500 milyon avro daha az. İspanyol hane halklarının banka mevduatları ilk çeyrekte bu kadar düştü. Son iki aydır yavaşlayan ama hala devam eden bir izdiham. İspanya Merkez Bankası tarafından bu Perşembe günü yayınlanan verilere göre, Ocak ayında hane halkı bankalardaki mevduatlarından 13.100 milyon avro çekti, sonraki ay 5.000 milyon avro ve Mart ayında Şubat ayına göre çıkış 3.400 milyon avro oldu. Geçen yılın sonunda, hanelerin mevduatlarında bir trilyon avrodan fazla tasarruf edilmişti.


Parayı çekmenin nedenleri çeşitlidir, bazıları enflasyon nedeniyle artan harcamalarla yüzleşmek için birikim yapma ihtiyacıyla bağlantılıdır ve diğerleri tasarrufları daha iyi ödüllendiren yerler aradıkları için. Çeyrek sonuçlarını açıklayan bankalar, faiz oranlarının yükselmesine rağmen mevduat tazmin savaşına girmeyeceklerini garanti ediyor. İpotekler önemli ölçüde daha pahalı hale geldi, ancak hanehalkı tasarrufları benzer seviyelerde ödüllendirilmedi. Bankalar, son yıllardaki aşırı genişlemeci para politikası nedeniyle yeterli likiditeye sahip oldukları için yükümlülükler için savaş açmaya teşvik edilmiyor; Ayrıca, yüksek oranlarla geri ödeme yapmaya başlarlarsa, mevduatlar faiz marjının bir kısmını kaybedecek ve şimdilik İspanya’daki işletmenin karlılığı hala sermaye maliyetini karşılamıyor. Bu nedenle birikimlerini, tasarruf sahibi için daha fazla risk taşımasına rağmen, yatırım fonları gibi daha fazla komisyon getiren diğer tür ürünlere yönlendirmeyi tercih etmektedirler.


Almanya ve Fransa’nın arkasında



Büyük İspanyol bankalarının mevduatta sunduğu getiriler Avrupa’nın diplerinde. Avrupa Merkez Bankası’ndan alınan verilere göre, İspanya’da 1 ila 3 yıl vadeli mevduatın karlılığı Şubat ayında ortalama olarak %0,7 olurken, Almanya’da %1,95 veya Fransa’da %2,58 oldu. Yine de, şimdi tasarruf arayanlar için bazı anlaşmalar var. Örneğin, son haftalarda Openbank, %1,75 APR getirisi ve on iki aylık bir vade ile Hoş Geldiniz Mevduatı sunuyor; bu, bir hesabın aylık gelire bağlanması durumunda %2,75’e çıkıyor. ING, turuncu hesabının karlılığını %1’e çıkardı. Bankinter ilk yıl %5’e kadar APR öder, ancak yalnızca ilk 5.000 Euro’yu öder. Tazminatlı bakiye limiti olan başka mükafatlı mevduatlar da vardır, ancak temelde tasarrufların yarısından fazlasını biriktiren büyük bankalar, mevduat çekmek için agresif teklifler yapmamakta haklıdır çünkü resmi faiz oranları negatif olduğunda, kuruluşlar bunu yapmadılar. müşterilerinden tahsil etti. Apple, sorumluluk savaşına en son giren oldu ve yılda %4,15 getiri sağlayan bir tasarruf hesabı sunuyor, ancak şimdilik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde sözleşme yapılabiliyor.

Toplam mevduat (şirketleri, kamu idarelerini, toplu yatırım kuruluşlarını, sigorta ve emeklilik fonlarını içerir) yılın ilk üç ayında 41.000 milyon avro düşerek 1.645 trilyon avroya ulaştı, ancak Mart ayında 13.000 milyon daha fazla mevduatla yukarı yönlü bir yol izledi. Şubat ayına kıyasla.
 
Üst