Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Airef, gıdadaki KDV indiriminin Kasım ayında kaldırılacağını öngörüyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
9 Temmuz 2023 Pazar, 16:47


Yorum








olman gerek kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • twitter






  • LinkedIn






  • Telgraf

Gıdadaki indirimli KDV, Hükümetin savaşa karşı şok planının bir parçası olarak yakın zamanda onaylamış olmasına rağmen, yıl sonuna kadar sürdürülmeyecek, bunun yerine erken, Kasım ayında sona erecek. En azından, temel enflasyonun önümüzdeki Eylül ayında %5,5’in altına düşeceğine inanan Bağımsız Mali Sorumluluk Kurumu’nun (Airef) görüşü bu. Haziran sonundaki Kraliyet Kararnamesi Yasası’nın ince baskısında belirlendiği gibi, yılın.


Hükümet, bu gıda vergisi indirimlerinin, temel enflasyonun yıllık oranının %5,5’in üzerinde olması koşuluyla, 31 Aralık 2023’e kadar yürürlükte kalacağını şart koşmuştur.

Airef, Hükümetin KDV indirimlerini temel ihtiyaçlar için %4’ten %0’a ve diğer temel ürünler için %10’dan %5’e uzatmasının, yılın ikinci yarısında yaklaşık 520 milyon olarak tahmin edilen bir değerle dört ay boyunca etkili olacağını hesaplıyor. 2023 yılının tamamı boyunca yaklaşık 1.300 milyona ulaşıyor.

Bu organ, Ukrayna’daki savaşın ve kuraklığın ekonomik ve sosyal sonuçlarına yönelik müdahale önlemlerinin toplam maliyetinin, 2023’te GSYİH’nın %1,1’i olacağını tahmin ediyor; onaylanan önlemlerin genişletilmesi.

Uzatılan önlemler arasında, yıl sonuna kadar uzatılması 2023 harcamalarına 300 milyon Euro’nun biraz üzerinde bir etki ekleyen ulaşım ve tarım sektörüne litre yakıt başına ikramiye öne çıkıyor. toplu şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığına yönelik doğrudan yardımın, özerk topluluklar ve belediyeler aracılığıyla kanalize edilmesinden kaynaklanabilir.






Yorum





hata bildir
 
Üst