Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Akaryakıttaki değişkenlik, yardımın yıl sonunda geri çekilmesi konusunda Hükümeti tereddütte bırakıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bu yaz akaryakıt istasyonlarında akaryakıtta yaşanan değişiklik, Hükümet tarafından, süresi 31 Aralık’ta dolacak olan enflasyonla mücadeleye yönelik yardımın sona ermesi karşısında ek bir baskı noktası olarak görüldü. En azından bu hafta, petrolün son haftalarda gösterdiği az çok aşağı yönlü evrimin ardından bu fiyatların bir kısmı küçük bir soluklanma sağladı. Benzin fiyatı son yedi günde üç aydan bu yana ilk kez düştü, ham petrol Eylül ayında belirlediği zirvelerin altında kaldı ve sadece motorin fiyatı giderek yükselen bir fiyatla kendi yolunda ilerliyor.


Bu, Yöneticinin şu anda son çeyreğe karşı karşıya olduğu ve görevdeki mevcut Kabine ya da Pedro Sánchez’in kesin olarak göreve atanması halinde oluşturulan kabinenin görev süresinin uzatılmasına karar vermesi gereken röntgendir. Enflasyonla mücadele için yardım. Brent’in varilinin 80 ila 90 dolar aralığında hareket etmesi, akaryakıt istasyonlarında belirli gruplara yönelik indirimlerin devreye alınması ihtiyacını en aza indirecek. Bu çarşamba günü Brent fiyatı 85 dolardan kapandı.

Yakıtların bir bütün olarak ekonomi üzerindeki etkisi, İspanya’nın ekonomik gelişimini ve benzin ve dizel fiyatlarındaki güçlü bağlantılar nedeniyle enflasyonun gelişimini belirlemede sahip olduğu risklerden biridir. Benzin, yaz boyunca içine girdiği sarmalı durdurmanın ilk işaretini bu hafta gösterdi. Bunu ürkek bir şekilde yaptı, evet, ortalama 1,75 avroya kadar zar zor %0,45’e ulaştı, ancak en son AB Petrol Ürünleri Bülteni’ne göre sürücülerin ceplerini zorlayan tırmanışı da böylece kırmış oldu.

Aynı durum, fiyatı artmaya devam eden ve litre başına on euro cent’e kadar vergi sübvansiyonu almasına rağmen giderek benzine yaklaşan dizel için de geçerli değil. Geçen hafta, otomotiv dizeli %0,1 oranında daha pahalı hale gelerek litre başına 1,687 avroya yükseldi; bu, Ocak ayının sonundan bu yana görülmeyen bir seviye.

Benzindeki düşüşle birlikte, temmuz ayı sonundan bu yana yüzde 10’un üzerinde bir artışa neden olan yükseliş eğilimi görüldü. Ancak dizel, yaz başından bu yana durdurulamayan artış yarışını sürdürüyor ve son üç ayda zaten %17,3’lük bir artış kaydetti.

Ayrıca, her iki akaryakıtın fiyatı da, 24 Şubat 2022’de başlayan Rus işgali nedeniyle Ukrayna’da savaşın başlamasından önceki seviyelerin büyük ölçüde üzerinde konsolide edilmiş durumda. Litre başına avro ve benzin için 1.594 avro. Her halükarda, son aylardaki yükseliş eğilimine rağmen, bir yıldan fazla bir süre önce kaydettikleri yüksek seviyelere ulaşamadılar; Temmuz ayında benzinin fiyatı 2.141 avroya, dizelin fiyatı ise 2,1 avroya ulaştı.

Bu seviyelerde devam etmeleri halinde Hükümet, yakıt ikmali yapan sürücülere yönelik genel olarak geçen yılın Mart ayından Aralık ayına kadar belirlenen 20 euro sent gibi yardımların genişletilmesini reddedecektir. Yönetim, krizle mücadeleye yönelik mevcut milyon dolarlık destek programının sona erdiği 1 Ocak 2024’ten itibaren hangi tedbirlerin uzatılacağı üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı Nadia Calviño, son günlerde bu konuda “şu an ile yıl sonu arasında” en uygun görülen önlemlerin alınacağını, “her zaman sorumlu bir maliye politikası ve en iyiyi düşünerek” altını çizmekle yetindi. kamu kaynaklarının kullanılması.


Siyah altın bulunur



Benzindeki gevşeme, dizel fiyatlarından daha belirgin olan petrol ürünleri maliyetleriyle açıklanıyor. Brent varili bu perşembe günü 86 dolar civarında işlem görüyordu, ancak geçen hafta neredeyse yedi gün önce ulaştığı 95 dolardan düşmeye başladı. Maliyet düşüşü, OPEC+’nın (kartelin ortakları ve diğer büyük ham petrol üreticileri) ihracatlarındaki kesintileri en azından yıl sonuna kadar sürdürmeyi seçmesinin ardından geldi.

Bu üretim açığının fiyatı artırması lazım. Ancak talepteki yavaşlama korkusu, hem euro bölgesindeki ECB hem de ABD’deki FED merkez bankalarının açıkladığı “uzun süre yüksek faiz oranları” bağlamında çok daha ağır basıyor.
 
Üst