Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Almanya yumuşadı ve AB, 2035’ten itibaren dizel ve benzinli araçlara yönelik yasağı onayladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Almanya’nın Avrupa Birliği’nde (AB) 2035’ten itibaren yanmalı araçlara yönelik yasak konusundaki tutumunu yumuşatmasından sadece bir gün sonra, Yirmi Yedi ülke bir anlaşmaya vardı. Son olarak, Berlin, o tarihten itibaren e-yakıtlarla çalışan arabaların tescilini garanti altına alma karşılığında, bloğun iklim önlemleri paketinin anahtarı olan normun engelini kaldırdı.


Anlaşma, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans tarafından sosyal ağlarında duyuruldu. Şimdi karbondioksit salan otomobillerle ilgili yönetmeliğin bir an önce çıkması için çalışacağız ve Avrupa Yürütme Kurulu bunun için gerekli yasal adımları atacak” dedi.

İçten yanmalı motorlu araba ve kamyonetlerin tescilini veto etme yasası, Almanya’nın ablukası ile son anda durduruldu. AB’deki ana araç üreticisi federal hükümet, sentetik yakıtla çalışan araçların 2035’ten sonra da tescil edilebilmesi için Brüksel’den “daha fazla garanti” istedi. pozisyon” ve e-posta ile Avrupa Komisyonu’na bir “uzlaşma önerisi” göndermişti.

Anlaşmanın ayrıntılı olarak bilinmemesi durumunda, anlaşma, Yirmi Yediler, Topluluk Yürütücüsü ve Avrupa Parlamentosu tarafından üzerinde anlaşmaya varılan metnin bazı yönlerini değiştirecek olan yetki devri yoluyla sağlanmıştır. Avrupa ülkeleri, süreç yıllar alacağı için blok halinde belgeyi yeniden müzakere etmeyi ve taslak haline getirmeyi reddetmişti. Buna karşılık, Almanya’nın, talep ettiği gibi, sentetik yakıtla çalışan araçlar için özel bir kategori oluşturması için Brüksel’i ikna ettiği bildirildi.

Yeni düzenlemeler, beş yıl sonra satışlarını tamamen veto etmeden önce dizel, benzinli ve hibrit yanmalı araba üretimini 2030 yılına kadar %55 ve minibüs üretimini %50 azaltacak. Tabii ki, bu önlem, “sadece karbon dioksit nötr yakıtlarla çalışan” yanmalı motorlarla çalışan diğerlerinin geliştirilmesine kapı açıyor.
 
Üst