Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Amancio Ortega, Chicago’da 200 milyona bir apartman kulesi satın aldı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Inditex’in kurucusu ve ilk hissedarı Amancio Ortega, yatırım kolu Pontegadea aracılığıyla, Chicago’da 232 milyon dolara (yaklaşık 212 milyon euro) bir apartman kulesi satın aldıktan sonra ABD’deki gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. operasyon.


Spesifik olarak Ortega, yatırım kolu Pontegadea aracılığıyla bu lüks apartman mülkünü Ares Management ve F&F Realty’den satın aldı; burada 45 kata yayılmış 492 daire bulunuyor. ‘The Real Deal’a göre Chicago’nun en yüksek binası. Kennedy Otoyolu’nun batısında.

Chicago Business gazetesine göre West Loop’taki bu satın alma, pandemi öncesinden bu yana Chicago şehir merkezindeki bir apartman bloğu için ödenen en yüksek fiyat oldu.

Böylelikle Pontegadea, geçen yılın sonunda Seattle’da 461 lüks daireli gökdelen Kiara Tower’ı 324 milyon dolara (yaklaşık 305 milyon euro) satın aldıktan sonra ABD’deki gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor.

Ekim 2022’de Inditex’in kurucusu, New York’ta 500 milyon dolara yakın lüks bir gökdelen apartmanının satın alımını kapattı ve bunun için yaklaşık 505 milyon euro ödedi.

Bu varlıklara, geçen Temmuz ayında Kaliforniya’da (Amerika Birleşik Devletleri) 109 milyon dolara (98,9 milyon euro) otomatik bir Walmart lojistik merkezi inşa edildiğinde satın alınan ABD’deki diğer lojistik varlıklar da eklendi.

Kaliforniya’daki bu lojistik merkezinin satın alınması, Zara’nın kurucusunun Wisconsin’de (Amerika Birleşik Devletleri) yaklaşık 825 milyon avro değerinde bir FedEx platformu ve özellikle bir dağıtım merkezi olmak üzere ikinci bir lojistik varlık satın alarak lojistiğe ilk adımını atmasından bir yıl sonra gerçekleşti. Philadelphia’da (Pennsylvania), yaklaşık 147 milyon euro karşılığında.

Ortega, Inditex’in hissedarlarına ödeyeceği yılın ilk ücreti olarak 2 Mayıs’ta toplam 1.108,5 milyon euro tutarındaki tutarı girdi; bu, bu yıl Galiçyalı firmadan alacağı temettü tutarının yarısı kadar.

Spesifik olarak, işadamı bu yıl şirketten bu konsept için geçen yıl aldığı 1.718 milyon euronun üzerinde 2.217 milyon euro temettü alacak.

Inditex’in kurucusu, tekstil şirketinden aldığı temettülerin bir kısmını yatırım şirketi Pontegadea Inmobiliaria aracılığıyla gayrimenkul sektörüne yatırıyor.

Ortega, büyük binaların satın alınması ve yönetimine odaklanan en büyük İspanyol emlak acentesine sahiptir ve esas olarak İspanya, Birleşik Krallık, İspanya’daki büyük şehirlerin merkezlerinde bulunan konut dışı ofis binalarından oluşan bir gayrimenkul varlık portföyüne sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri ve Asya..
 
Üst