Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Amsterdam Hakkında

Adanali

Member
Amsterdam
Hollanda’nın başkenti Amsterdam için büyüleyici bir şehir tanımı yapmak asla yanlış olmaz. Şehir adeta bir kartpostaldan çıkmışçasına çok özel ve büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Bir şehrin her şeyi güzel olabilir mi? Amsterdam’ın güzel! Belki de bu güzelliklerden etkilenen insanlar şehri turist akınına uğratıyor, şehri gezerken “Ah keşke burada yaşayabilsem!” şeklinde yakarışlarda bulunuyor. Zira Amsterdam görüp görebileceğiniz şehirler listesinde sınırları zorlayan bir atmosfere sahip. İşte bu güzel şehre dair notlarımız;

Amsterdam’a Nasıl Gidilir?

Amstel ırmağı üzerinde yükselen Amsterdam, ne yapıp edip gidilmesi gereken şehirlerin başında yer alıyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bodrum, Kayseri, Sivas, Malatya, Konya, Trabzon gibi ülkemizin pek çok noktasından Amsterdam’a aktarmalı – aktarmasız uçuşlar düzenleniyor. Amsterdam uçak bileti alırken seçeneklerinizin çok fazla olduğunu unutmayın.

Amsterdam Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Amsterdam havalimanından şehir merkezine ulaşırken çok zorlanmayacağımıza eminiz. Havalimanından konaklayacağınız yere gidene kadar sizi enfes bir mimari, şahane doğa manzaraları karşılayacağı için yol uzasın gitsin isteyeceksiniz. Ama merak etmeyin, şehir merkezine ulaşım oldukça pratiktir.

Amsterdam Gezilecek Yerler

Amsterdam’da yapılacaklar listeniz hazır mı? Hala hazır değilse hemen elinize kâğıt – kalem almaya başlayın. Biz size sadece birkaç öneri yapacağız ama siz kendinize geniş, bitmeyecek gibi görünen bir liste hazırlayabilirsiniz. Neticede her gün Amsterdam’a gitmiyorsunuz, öyle değil mi? İşte Amsterdam’ın öne çıkan noktaları;

Bisiklet turu: Şehre gelir gelmez yapmanız gereken ilk şey bir bisiklet kiralamak olmalıdır. Bir tablonun içinde yaşıyormuş hissi veren bu güzel şehri, bisikletle gezerek her köşesini görmeli ve eşsiz kareler yakalamalısınız.

Amsterdam Kanalları: Amsterdam’a geldim diyebilmek için bu kanalları mutlaka görmeli, kanal turu yapmalı, kanalın her köşesinde büyüleyici fotoğraflar çektirmelisiniz. Merak etmeyin, kanalları görünce otomatikman ‘her yerin fotoğrafını çekmeliyim, burası harika’ moduna gireceksiniz.

Dam Meydanı: Şehrin en görkemli mimarisi ve tarihi Dam Meydanı’nda yükselmiş olabilir. Kentin kalbi kabul edilen bu meydanda oturup dinlenebilir, gelip geçen insanların uyumunu izleyebilir, güzel hayaller kurabilir, meydanın tarihini içinize çekerek şahane fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Amsterdam Yeme & İçme

Amsterdam’ın renkli hayatını lezzetlerini tatmaya başladığınızda da görebilirsiniz. Köşe başındaki küçük tatlı kafeler, lüks restoranlar, salaş lokantalar ve sokak lezzetleriyle Amsterdam’da midenize güzel bir damak yolculuğu yaşatabilirsiniz.

Amsterdam Gece Hayatı

Yurtdışı uçak bileti alırken Amsterdam’daki gece kulüplerini, bar ve eğlence merkezlerini aklınızdan geçirmemiş olamazsınız! Zira şehir eğlenmeyi biliyor! Müziğin ritmine kapılıp dans ederken siz de şehrin ne kadar enerjik olduğunu fark edeceksiniz.
 
Üst