Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Apollo, Applus için 1.226 milyon Euro’luk bir devralma teklifi başlattı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
ABD fonu Apollo’ya gönderilen belgelere göre, Applus+’ın %100’ü için hisse başına 9,5 avroluk nakit hisse alımı (OPA) için bir halka arz (OPA) başlattı. Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV).


Aynı tutarda bir banka garantisi ile desteklenen teklif edilen bedel, Applus hisselerinin 28 Haziran 2023 piyasa kapanışındaki kotasyon fiyatına kıyasla %2,3’lük bir primi temsil ediyor. teklifin yetkilendirilmesi talebi (9,29 Euro).

Aynı şekilde söz konusu fiyat, teklifin yetkilendirilmesi talebinin sunulmasından önceki yıl boyunca Applus hisselerinin hacim ağırlıklı ortalama işlem fiyatına (6,94 Euro) kıyasla %36,8 ve hacim bazında %24,8 primi temsil etmektedir. teklifin yetkilendirilmesi talebinin sunulmasından hemen önceki dönem boyunca firmanın menkul kıymetlerinin ağırlıklı ortalama işlem fiyatı (7,61 Euro).

Teklifin geçerliliği, diğer koşulların yanı sıra, sermayesinin %75’ini temsil eden ve oy hakkı bulunan en az 96.805.600 Applus hissesinin kabulüne tabi olacaktır.


Kurul desteği ve listeden çıkarma



Aynı şekilde, Bakanlar Kurulu’nun yanı sıra Rekabet Kurumu’nun da ilgili onaylarına tabi olan teklif, Apollo ile bu konuda iş birliği yapma taahhüdünü dile getiren Applus yönetim kurulunun desteğini alıyor. ABD fonunun amacı, Applus hisselerini listeden çıkarmak.

OPA’yı başlatmak amacıyla enstrümantal şirket Manzana Holdco’yu oluşturan Apollo tarafından CNMV’ye bildirildiği üzere, şirketin daha önce hissedarlarına temettü ödemesi durumunda bedel aşağı doğru ayarlanacaktır.

Bir istisna olarak Apollo, Applus hissedarlarının 8 Haziran 2023 tarihli genel kurulu tarafından hisse başına 0,16 Euro olarak onaylanan (yani, maksimum 21,73 Euro) temettü teklif fiyatının belirlenmesinde dikkate almıştır. milyon Euro) 6 Temmuz 2023’te ödenecek.

Sonuç olarak, söz konusu temettünün ödenmesi sonucunda OPA’nın fiyatı aşağı doğru ayarlanmayacaktır.

Apollo, gönüllü bir devralma teklifi olmasına rağmen, değerlendirmenin adil olduğundan emin olmak için KPMG Asesores tarafından bağımsız bir uzman olarak hazırlanan bir değerleme raporu sunmayı planlıyor; bu, CNMV’nin onaylaması gereken bir şey.


Apollon ilk adımı atıyor



Apollo’nun 65’ten fazla ülkede faaliyet gösteren ve 26.000’den fazla çalışanı bulunan İspanya merkezli Applus’u devralma teklifinin duyurulması, Ukrayna’da savaşın başlaması ve faiz oranlarının yükselmesinden bu yana bir bağlamda gerçekleşti. şirketin analist havuzlarının çoğunda kendisini borsadan çıkaracak bir devralma teklifi almaya aday olarak göründüğü faiz.

Bu senaryoda, ilk harekete geçen Apollo, Apax gibi kuruluşlar ve I Squared ile TDR’nin oluşturduğu bir konsorsiyum, şirketi satın alma olasılığını araştırıyor olacaktı.

Bu sayede sertifikasyon şirketi, son haftalarda birçok yatırım fonunun ilgi odağı haline geldi ve sermayesinde farklı hareketlere konu oldu.

Spesifik olarak, bunlar Alman varlık yöneticisi DWS Investment, ABD finans kuruluşu Morgan Stanley ve Nekton Global Fund Limited, Millenium Group Management ve Red Wheel European Focus Master Inc. fonları tarafından gerçekleştirilmiştir.
 
Üst