Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Araştırma: Felce en yatkın kan kümesi belirtildi

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’de yapılan yeni bir araştırmada, şahısların sahip oldukları kan kümelerinin felç geçirme ihtimalleri üzerinde tesiri olduğu belirtildi.

Araştırmada, kan kümesi A olan şahısların 60 yaşından evvel felç geçirme mümkünlüğünün yüzde 16 daha fazla olduğu açıklandı.

Çalışmada, B ve AB kan kümelerinin felç riski üzerinde epeyce az tesiri olduğu yahut hiç etkisinin olmadığı bildirilirken, 0 kan kümesindeki bireylerin felç geçirme mümkünlüğünün yüzde 12 daha az olduğu aktarıldı.

48 farklı çalışmadan alınan, felç geçiren 7 bin ve rastgele bir sıhhat sorunu olmayan 600 bin kişinin dataları incelenirken, kan kümesi ile felç riski içinde kontağın tespit edildiği vurgulandı.

Araştırmada, 0 kan kümesi bireylerin erken felç riskinin yüzde 12 oranında daha az olduğu aktarıldı.

60 YAŞ ALTI FELÇ HADİSELERİNİN YÜZDE ALTISI KAN KÜMELERİ İLE BAĞLANTILI

Araştırmayı yürüten Maryland Üniversitesi’nde tıp profesörü Dr. Braxton Mitchell, “Analizimiz insanların genetik profillerine baktı ve kan kümesi ile erken başlangıçlı felç riski içinde münasebetler buldu” dedi.

Çalışmayı gerçekleştiren bilim insanları, A tipi kanın felç riskini yüzde 16 artırdığını bulurken, 60 yaş altı tüm felçlerin yüzde altısının direkt tek başına kan kümesine atfedilebileceğinin altını çizdi.

Elde edilen bilgilerde, 0 kan kümesinin erken felç riskini yüzde 12 oranında azalttığı aktarılırken, bulgularda, kan kümelerinin pıhtılaşma farklılıklarından dolayı felç riski oluşturduğu açıklandı.

Okumaya devam et...
 
Üst