Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Araştırma: Soğan, yüksek kan şekerini düşürüyor

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’de yayımlanan yeni bir araştırmanın bulgularında soğanın kan şekerini yüzde 50 oranında azaltabildiği belirtildi.

Endocrine Society’nin toplantısında sunulan bulgularda, soğanın antidiyabetik ilaç ile birlikte verildiğinde yüksek kan şekerini ve toplam kolesterol düzeylerini “kuvvetli bir biçimde düşürebileceğini” ortaya kondu.

Tip 2 diyabetli şahıslarda pankreaslarından kan şekerini düzenlemek için kâfi insülin üretemedikleri ve bunun kararında kan şekerlerinin tehlikeli derecede yüksek düzeylere ulaşabileceği manasına geliyor.


Araştırmanın başındaki bilim insanı Nijerya, Abraka’daki Delta Eyalet Üniversitesi’nden baş araştırma müellifi Anthony Ojieh, “Soğan ucuz ve kolay bulunabilir besin desteği olarak kullanılıyor. Diyabetli hastaların tedavisinde kullanım potansiyeline sahiptir” sözlerini kullandı.

Araştırmacılar teoriyi fareler üzerinde test ederken, toplamda, ilacın tesirini artırıp artırmayacağını görmek için tıbbi olarak tetiklenen diyabetli üç küme fareye çeşitli dozlarda soğan özü verildi.

Araştırmacılar ayrıyeten ilacı ve soğanı, olağan kan şekerine sahip diyabetik olmayan üç küme fare de verirken ortadaki farkın sonunda, diyabetli kümenin yüzde 35 ila 50 içinde kan şekerlerinin azaldığını tespit etti.

Çalışma ayrıyeten, soğan özütünün diyabetik olmayan farelerde kilo alımına yol açtığını, diyabetik farelerde ise bu biçimde bir tesir görülmediği açıklandı.

Okumaya devam et...
 
Üst