Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Araştırma: Yapay tatlandırıcılar kalp sıkıntıları riskini artırıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Fransa’da yapılan yeni bir araştırmaya göre, içeceklerde kullanılan yapay tatlandırıcıların kalp problemleri riskini artırdığı belirtildi.

Sorbonne Paris Nord Üniversitesi’nden uzmanlar tarafınca yürütülen araştırmada, içeceklere eklenen yahut içlerinde bulunan yapay tatlandırıcılar ile kalp ve deveran hastalıkları riskleri karşılaştırıldı.

103 bin Fransız yetişkin üzerinde yapılan çalışmada, yapay tatlandırıcıların kardiyovasküler, serebrovasküler ve koroner kalp hastalıkları riskinin artmasıyla kontaklı olduğu açıklandı.

Araştırmanın kararındaki raporda, yapay tatlandırıcıların artan kalp hastalığı riski ile ilişkili olduğu ve “şekere sağlıklı ve inançlı bir alternatif olarak düşünülmemelidir” sözleri yer aldı.

KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARIN ÖNLENMESİ İÇİN DEĞİŞTİRİLEBİLİR BİR RİSK FAKTÖRÜ

Hakemli bilim mecmuası British Medical Journal’da (BMJ) yayımlanan bulgularda araştırmacılar, “neticelerimız, milyonlarca insan tarafınca günlük olarak tüketilen, binlerce yiyecek ve içecekte bulunan bu besin katkı hususlarının, çeşitli sıhhat kuruluşlarının mevcut pozisyonuna uygun olarak şekere sağlıklı ve inançlı bir alternatif olarak kabul edilmemesi gerektiğini gösteriyor” derken, “Sonuçlar, yapay tatlandırıcıların kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi için değiştirilebilir bir risk faktörünü temsil edebileceğini gösteriyor” tabirlerine yer verdi.

103 bin iştirakçinin ortalama 42 yaşında ve yüzde 80’inin bayan olduğu belirtilirken, altı ay boyunca takip edildikleri ve yapay tatlandırıcı kullananların yüzde 37 olduğu, kullanmayan iştirakçilere bakılırsa ortalama yüzde 9 daha fazla kalp sorunu yaşadıkları açıklandı.

Okumaya devam et...
 
Üst