Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Araştırmacılar erkekleri Covid aşısı olmaları için uyarıyor: “Cinsel ömrünüze ziyan verebilir”

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’de yapılan yeni bir araştırma corona virüsünün yeni tesirlerini ortaya çıkardı. Araştırmacılar virüsün, adamların cinsel ömrüne ziyan verebileceğinin ortaya çıkması üzerine aşı olunması konusunda ikazlarda bulundular.

Corona virüsü salgını devam ederken bilim dünyası da odağını değiştirmiyor ve virüsün tesirlerini incelemeye devam ediyor.

Son olarak yeni bir çalışma virüsün, erektil disfonksiyonla direkt ilişki gösterdiğini ortaya çıkardı. Erkeklerde cinsel bağ için kâfi ereksiyonda bulunmama hali olan erektil disfonksiyonun, Covid ile temaslı ortaya çıkması üzerine, araştırmacılar erkekleri Covid aşısı yaptırmaları konusunda uyarıyor.


VİRÜSÜN TESİRİ: İKTİDARSIZLIK

ABD’deki araştırmacılar, erkek maymunlar üzerinde yapılan yeni bir araştırma sonunda corona virüsünün direkt erkek cinsel organlarını gaye alıp erektil disfonksiyona yol açabileceğini ortaya koydu.

Bilim insanları, enfeksiyon bölgelerini tespit etmek için tüm beden taramalarını yaparken virüsü başlangıçta akciğerler üzere yerlerde tespit etmeyi beklediklerini fakat bulgular karşısında hayrete düştüklerini söylemiş olduler.

Araştırmalar, virüsün erkek genital sisteminde dokuyu enfekte edebileceğini keşfetti. Bu durum da iktidarsızlık üzere semptomların direkt virüsten kaynaklanabileceğini ortaya çıkarıyor.

TÜM SİSTEME YAYILABİLİR

Bulgular, corona virüsünün üç maymunda penis, prostat ve testislerin yanı sıra etraftaki kan damarlarını da enfekte ettiğini gösterdi.

Araştırma müelliflerinden Thomas Hope, şu yorumu yaptı: “Bize gelen sinyal, erkek genital sistemine tam yayılmaydı.”

Bulgular yalnızca üç maymunda bulunmasına karşın araştırma, sonuçların dengeli olduğunu kanıtladı.

TESTİSLERDE AĞRI, YETERİSZ TESTOSTERON COVID OLANLARDA DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR


Araştırmalar daha evvel de Covid’e yakalanan adamların yaklaşık yüzde 10 ila 20’sinin erkek genital sistem fonksiyon bozukluğuna bağlı semptomları olduğunu ortaya çıkarmıştı

Araştırmalar, virüs bulaşmış adamların, uzun periyodik Covid’in bir belirtisi olduğuna inanılan erektil disfonksiyon geliştirme mümkünlüğünün başkalarına bakılırsa üç ila altı kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Daha evvel bildirilen öteki semptomlar içinde testis ağrısı, doğurganlığın azalması ve testislerin yetersiz ölçüde testosteron üretmesi de yer alıyor.

1 Mart Pazartesi günü yayınlanan ve Louisiana’daki Tulane Ulusal Primat Araştırma Merkezi’nde yürütülen araştırma, çabucak hemen hakemli bir incelemeden geçmedi.

Okumaya devam et...
 
Üst