Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Asistan tabipler artık nöbet sonraki müsaade yapabilecek

Leila

Global Mod
Global Mod
Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği ile asistan doktorlara nöbet sonraki müsaade hakkı geldi.

Asistan tabipleri biraz olsun rahatlatacak Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelikte, 36 saatlik nöbetin akabinde hastaniçin ayrılan Ankara Kent Hastanesi Bayan Doğum Kliniği Asistanı Dr. Rümeysa Berin Şen’in, Gölbaşı’nda sağ şeritte park halinde bekleyen bir kamyona geriden çarpması kararı ömrünü kaybetmesiyle kamuoyunun gündemine gelen nöbet sonraki müsaade hakkının getirilmesi asistan tabipleri sevindirdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Asistan ve Genç Uzman Tabipler Kolu, “Uzun yıllardır gayretini verdiğimiz nöbet sonraki müsaade hakkının son yönetmelik ile sağlandığı görülüyor. Bu kazanım, tüm asistan tabiplerin ağır uğraşlarının kararıdur. Yönetmeliğin uygulamaya yansımasının takipçisi olacağız. #yalnızdeğilsin” tabirleriyle üyelere duyurdu.

TTB ise yönetmelikle ilgili detaylı değerlendirmelerin paylaşılacağını, temel taleplerinin tamamı yerine getirilinceye kadar uğraşa devam edeceklerini deklare etti.

AYDA en çok SEKİZ NÖBET

Asistan doktorların en çok yakındığı nöbet sıkıntısına ait yönetmelik unsuru şu biçimde:

*Uzmanlık öğrencilerinin nöbet uygulaması üç günde birden daha sık olmamak kaydıyla ayda en çok sekiz nöbet olacak biçimde düzenlenir.

*Gece nöbeti tutan uzmanlık öğrencileri nöbetin sonraki günü sıhhat hizmeti sunumunda nazaranv almaz.

*Bu kararın uygulanmadığının tespit edilmesi halinde eğitim programları Şuraca değerlendirmeye alınır.

*İhlâlin mahiyetine ve durumun gereklerine bakılırsa kurumun uyarılmasından, programın eğitim ytesirinin kaldırılmasına kadar hangi yaptırımın uygulanacağına Şuraca karar verilir.

Okumaya devam et...
 
Üst