Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Avrupa Adaleti, uzun vadeli geçici işçilerin kalıcı hale getirilmesini destekliyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
13 Haziran 2024 Perşembe, 11:07

| 17:15'te güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Avrupa Birliği Adalet Divanı (ABAD), bu istikrarsızlık ortamında çalışmak için harcanan yılları temsil eden ayrımcılığı yeniden tesis etmenin bir formülü olarak, İdarenin uzun vadeli geçici çalışanlarının – devlet memuru olmasalar bile – süresiz hale getirilmesini onaylamaktadır. . Lüksemburg Mahkemesi, dün bilinen bir kararında, güvencesiz sözleşmeleri yıllarca zincirleyenlerin kalıcı hale getirilmesi gerektiğinde ısrar ediyor; çünkü, gösterdiği gibi, İspanyol hukukunda, geçici sözleşmelerin kötüye kullanılması konusunda kamu yetkililerine yönelik açık bir yaptırım öngörülmüyor. İspanyol hükümetleri Avrupa'dan hatırlatıyor.

Bu nedenle ABAD, kalıcı sözleşmelere dönüşümün “birbirini izleyen sözleşmelerin veya sabit süreli iş ilişkilerinin kötüye kullanılmasına etkili bir şekilde yaptırım uygulamak için uygun bir önlem teşkil edebileceğini” düşünmektedir.

Bu son cümle, hem Strasbourg'da hem de İspanya'da aylardır süren kararların bir sonucu olarak, Katalonya Generalitat'ının üç geçici çalışanının talebine verilen yanıttır. yaptıkları işin geçici, acil ve istisnai ihtiyaçlara değil, sıradan, kalıcı ve kalıcı ihtiyaçlara cevap verdiğini, bunun da İdare açısından suiistimal olduğunu düşündüklerini ve uzun vadeli geçici sözleşmelerinin kalıcı hale getirilmesini talep ettiklerini belirttiler. .

ABAD, kararında onlarla aynı fikirdedir ve geçici sözleşmelerin kalıcı sözleşmelere dönüştürülmesinin, geçici sözleşmelerin kötüye kullanılmasını önlemek ve onarmak için uygun bir önlem olabileceğine işaret etmektedir. Pratik uygulaması açısından önemli bir nüans içermesine rağmen: Bu dönüşümün kanuna aykırı bir yoruma yol açmadığını garanti etmek İspanyol mahkemelerine kalmıştır. Yani, “Anayasa hükümlerinin Çerçeve Anlaşması ve Avrupa Yönergesi'nin amaçlarıyla bağdaşmayan bir yorumuna dayanıyorsa” Yüksek Mahkeme'nin içtihadına geri dönmek zorunda kalacaklar.


Muhalefetli mi muhalefetsiz mi?



Geçici görevlilerin 'statüsüne' ilişkin Avrupa kriteri, yakın zamanda Yüksek Mahkeme tarafından belirlenen kriterle bir kez daha çatışıyor. Sadece üç hafta önce Yüksek Mahkeme, İdare'deki uzun süreli geçici işçilerin herhangi bir sınava tabi tutulmadan otomatik olarak kalıcı bir pozisyona sahip olma olasılığını bir kararla reddetmişti. Avrupa Adaleti, bu kararla, ek testlerden geçmek zorunda kalmadan bu dönüşümü teşvik ettiği, geçen Şubat ayında belirlediği tutumunda ısrar ediyor. Ancak Yüksek Mahkeme ile ABAD arasındaki kriterlerdeki farklılıklar nedeniyle bu nokta henüz anlaşılamamıştır.

Bu karar, yıllardır sözleşmeleri zincirleyen ve otomatik olarak devlet memuru olmayı uman binlerce geçici işçi için soğuk bir duş oldu. Sosyal Oda, bu dönüşümün “İspanyol sistemiyle uyumsuz” olduğunu değerlendirdi. Ortaya çıkan endişe göz önüne alındığında, Yüksek Mahkeme, İdarenin geçici çalışanlarının devlet memuru haline gelmesini ve böylece yıllar süren istikrarsızlıktan sonra maruz kaldıkları “ayrımcılıktan” kaçınmalarını sağlayacak rejimin ne olması gerektiğini “açıklığa kavuşturmak” için Avrupa Adaletine başvurdu.





Yorum





Hata bildir
 
Üst