Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Avrupa Merkez Bankası’ndan gelen sakinleşme mesajının ardından borsalar düşüşlerini durdurdu.

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Beklenti maksimumdu. UBS ve Credit Suisse’in birleşmesi ile sona eren yoğun hafta sonundan sonra, hükümetler, bankacılar, denetçiler ve düzenleyiciler, bu Pazartesi günü dünya borsalarının açılışını tam bir belirsizlik içinde beklediler. Ve ilk ticaret barlarının gerçek bir felaketi öngörmesine rağmen, Ibex-35 sonunda %1,31’lik bir artışla 8.831 puana ulaştı.


Bankalar, İspanyol seçicinin geçen hafta yaşadığı %6’lık güçlü kayıpları telafi etmeyen toparlanmaya öncülük etti. BBVA, CaixaBank ve Santander için artışlar yaklaşık %3 olurken, bu kalpleri durduran seanslardan en çok etkilenen Sabadell kapanışta %1,7 yükseldi.

Buna rağmen, açılışta yaşanan ani tepki – Ibex için %2 ve bazı bankalar için %4’ten fazla düşüşler – İsviçre makamları tarafından düzenlenen operasyona rağmen bir şeylerin yolunda olmadığını gösteriyor. Credit Suisse hisseleri %55 ayarlanarak 0,82 franka ayarlandı ve hala UBS’nin kuruluşun her bir hissesi için ödeyeceği 0,76’nın üzerinde. Ancak daha şaşırtıcı olanı, kapanışta %1,2 artmasına rağmen %14 kaybeden alıcının başına gelenlerdi.


ayı kaybı



Piyasalardaki zayıf toparlanma, üç Avrupa bankacılık düzenleyici ve denetleyici otoritesinin sükunete davet eden bir mesaj yayınlamasının ardından gerçekleşti. Avrupa Merkez Bankası (ECB), Tek Çözüm Kurulu (SRB) ve Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), İsviçre makamlarının finansal istikrarı garanti altına almak için dün aldığı önlemlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, İsviçre’nin sermaye ve likidite pozisyonunun sağlamlığını savundu. Avrupa bankaları.

Ancak aynı zamanda iki İsviçre devinin birleşmesi için seçilen formülü pek beğenmediklerini öne sürerek, yatırımcılara iflas durumunda zararı ilk olarak euro bölgesindeki hissedarların üstleneceğini hatırlatıyorlar. Credit Suisse’de olanın tam tersi olan tahvil sahiplerinin önünde.

Birleşmenin, bir tür hibrit borç olan Cocos sahiplerinin yatırımlarını (hissedarlarınkinden önce) dalgalandırması, avro bölgesindeki bankaları yöneten mantrayı kırarak tüm alarmları harekete geçirmişti. AMB’den “Sıradan sermaye araçları, kayıpları ilk karşılayanlardır ve ancak tam kullanımlarından sonra ek 1. Kuşak sermayenin amorti edilmesi gerekir” diye ısrar ediyorlar.

Bu yaklaşım önceki durumlarda tutarlı bir şekilde uygulanmıştır ve kriz müdahalelerinde SRB ve ECB’nin bankacılık denetimi eylemlerine rehberlik etmeye devam edecektir.


Alakalı haberler







Oynaklık aşırı ve yatırımcılar, ne İsviçre bankalarının ‘zorunlu’ evliliğinden sonra ne de merkez bankalarının daha fazla likidite sağlamak için Pazar günü geç saatlerde başlattığı ortak eylemden sonra piyasaya yüzde yüz dönme riskini almaya devam etmek istemiyor. piyasaya dolar olarak.

Bu da yetmezmiş gibi ABD’den gelen haberler de iyimserlik uyandırmıyor. Daha fazla ileri gitmeden, mevcut güven krizini başlatan Silicon Valley Bank alıcı bulamayınca, yetkilileri harekete geçmeye ve ticari ve özel bankacılık bölümlerini ayrı ayrı artırmaya çalışmaya zorlar.

Link Securities analistleri, “En büyük risk, sektördeki bu güven krizinin bir an önce çözülmemesi ve daha büyük belalara yol açmasıdır.”

Mutlak liderliğin Federal Rezerv’in (Fed) olacağı bir haftada ihtiyatlılık da normal görünüyor; Fed bu Çarşamba beklenen oran artışlarını sürdürmeye mi, yoksa tersine piyasa baskısına boyun eğip Freni mi atmaya karar vermesi gerekiyor.

Bazı analistler, mevcut krizin, enflasyonu gevşetmek için ekonomiyi soğutmak açısından paranın fiyatındaki artışla elde edilebilecek etkiye benzer bir etkiyi şimdiden ima edeceği için durumun böyle olacağını düşünüyor. Şimdilik piyasa, Fed’in gösterge oranlarını 25 baz puan daha artırması için %75 şans vermeye devam ediyor ve bunu yapmaması için yalnızca %25 şans veriyor.
 
Üst