Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Avrupa Parlamentosu, anında transfer alma kurallarına son yeşil ışığı yaktı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa Parlamentosu'nun bu Çarşamba günü yapılan genel kurul toplantısında, banka transferlerinin AB'deki bireylerin ve şirketlerin hesaplarına anında ulaşmasını sağlayacak yeni kurallara son yeşil ışık yakıldı.

599 lehte, 7 aleyhte ve 35 çekimser oyla onaylanan yeni düzenleme, perakende müşteri ve şirketlerin beklemelerini ortadan kaldırmayı ve transfer güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Bankaların ve diğer ödeme hizmeti sağlayıcılarının (PSP'ler) uygun maliyetli ve anında işleme koyulan transferler sağlaması gerekecek.


Üye Devletlerle hâlihazırda mutabakata varılan metin, Avrupa Tek Ödeme Alanı'nın (SEPA) kurallarını güncelliyor ve AB Resmi Gazetesinde yayımlanmasından yirmi gün sonra yürürlüğe girecek, ardından başkentlerin başvuru için 12 ayı olacak. Düzenleme.

Transferlerin aciliyeti, gün ve saate bakılmaksızın garanti edilmeli ve para, alıcının hesabına on saniye içinde ulaşmalıdır. Aynı süre içinde ödemeyi yapan kişiye, aktarılan paranın alıcının kullanımına sunulup sunulmadığı da bildirilmelidir.


Para birimi euro olmayan AB ülkeleri de, daha uzun bir geçiş döneminin ardından, hesapların zaten euro cinsinden düzenli işlemler sunduğu kuralları uygulamak zorunda kalacak. Avrupa para biriminde likidite eksikliği riski nedeniyle, bu tür hesaplar için mesai saatleri dışında on saniye içinde ödeme yapma zorunluluğuna özel bir istisna getirilecek.

Ayrıca, euro cinsinden anında transferler için uygulanan ücretler, euro cinsinden anlık olmayan geleneksel transfer işlemlerine uygulanan ücretlerden daha yüksek olamaz.

Güvenliği sağlamak için, ödeme hizmeti sağlayıcıları, aktarılan paranın yanlışlıkla veya dolandırıcılık nedeniyle yanlış hesaba geçmesini önlemek amacıyla sağlam ve güncel dolandırıcılık tespit ve önleme tedbirleri uygulamalı ve hiçbir ek ücret ödemeden bir alıcı kimliği sunmak zorunda kalacaklardır. doğrulama hizmeti.

Dolandırıcılığa karşı ek bir önlem olarak kurumlar, müşterilerinin, yeni bir transfer gerçekleştirmeden önce kolayca değiştirilebilecek, euro cinsinden anlık transferler için maksimum tutarı belirlemelerine de izin vermelidir.

Yeni kurallara göre, bir kuruluşun dolandırıcılığı önleme yükümlülüklerine uymaması ve bunun mali zarara yol açması durumunda müşteri tazminat talep edebilecek.

Anında transfer sunan ödeme hizmeti sağlayıcıları, müşterilerinden herhangi birinin kara para aklama ve terörün finansmanı ile ilgili yaptırımlara veya diğer kısıtlayıcı tedbirlere tabi olup olmadığını da kontrol etmelidir.
 
Üst