Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Avrupa’da maymun çiçeği virüsü alarmı

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiltere’de 2 maymun çiçeği (monkeypox) virüsü olayının daha tespit edilmesiyle 6 Mayıs’tan bu yana tespit edilen olay sayısı 9’a çıktı.

İngiltere Sıhhat Güvenliği Ajansı (UKHSA), yeni hadiselerin virüsünün endemik olduğu bir ülkeyle rastgele bir seyahat teması olmadığını, bu niçinle bireylerin bulaşma yoluyla enfekte olmasının mümkün olduğunu bildirdi.

UKHSA, yeni olaylardan birinin başşehir Londra’da, ötekinin ise ülkenin güney doğusunda tespit edildiğini, olay sayısının 9’a yükseldiğini kaydetti.

Ajans, yeni olayların daha evvel teyit edilmişlerle teması olmadığı bilgisini paylaştı.

MADRİD’DE 8, LİZBON’DA 5 VAKA

İspanya ve Portekiz’de de Sıhhat Bakanlıkları, maymun çiçeği virüsü olaylarına karşı alarma geçti.

Orta ve Batı Afrika’da maymundan beşere geçen endemik bir virüsün niye olduğu ender bir hastalık olan maymun çiçeğinin, İspanya’nın başşehri Madrid’de 8, Portekiz’in başşehri Lizbon’da da 5 şahısta tespit edildiği belirtildi.

Madrid’deki hastaların sıhhat durumlarının uyguna gittiği bilgisi paylaşıldı.

İspanya Ulusal Mikrobiyoloji Merkezi de Madrid’de tespit edilen 8 hadisenin maymun çiçeği virüsü olduğu konusunda ortak bir görüş bulunmasına karşın kesin sonuçların tahlillerin tamamlanmasının akabinde belirli olacağını duyurdu.

“HER TÜRLÜ OLASILIĞA KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

İspanya Acil Sıhhat Hizmetleri ve İhtarlar Uyum Merkezi Yöneticisi Fernando Simon, İngiltere’nin akabinde Portekiz ve İspanya’da görülen maymun çiçeği olayları içinde bir temas olup olmadığının da araştırıldığını söylemiş oldu.

Simon, “Şu anda hayli yeni lakin her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmalıyız. Virüsün bulaşması hayli düşük bir mümkünlük olsa da büsbütün dışarıda bırakacağımız bir ihtimal değil. O yüzden temkinli olmalıyız. Tüm olasılıklar için çalışıyoruz.” biçiminde konuştu.

Virüsün Avrupa’da birinci vakit içinderda 7 Mayıs’ta İngiltere’de bir şahısta görüldüğü doğrulanmış, akabinde 17 Mayıs’ta Portekiz’de 5 şahısta bu virüsün görüldüğü, 15 kişinin de kuşkulu durumda nezaret altına alındığı belirtilmişti.

Maymun çiçeğinde, deride döküntü ve kabarıklıklar, ateş, sırt ve kas ağrıları, şişmiş lenf düğümleri en yaygın belirtiler olarak biliniyor.

Okumaya devam et...
 
Üst