Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Azrail’e Selam Verip Gelmiş: Maymun Çiçeğine Yakalanan ve Vefat Riski Olan TikToker Yaşadıklarını Anlattı

Leila

Global Mod
Global Mod
her insanın bildiği üzere pandemi devri bitmemiş olsa da bir müddetdir maymun çiçeği hastalığının yeni bir pandemi yaratma mümkünlüğü konuşuluyor. 4 Ağustos’ta ABD halk sıhhati (US public health emergency), maymun çiçeği için acil durum ilan etti. bu biçimdece beşerler, sıklıkla enfekte olmuş adamların tecrübeleri hakkında bahsetmeye başladı. Hadise sayısı artıkça bayanlar da semptomlarından bahsetti. Maymun çiçeğine yakalanan bireylerden biri ise 340 binden çok takipçisi olan kindylouu kullanıcı ismine sahip Lou isimli bir New Yorklu TikToker. Kullanıcının 27 Temmuz’da maymun çiçeği olduğunu deklare ettiğı görüntüsü, 1 milyon izlenmeyi aşarak ilgi topladı. Gelin, onun yaşadıklarını ayrıntılıca inceleyelim.


“Virüsü nasıl kaptım farkında değilim.”


Lou, virüsü nasıl kaptığının farkında olmadığını lakin kıyıdayken deri döküntülerini fark etmiş. İki gün daha sonra ise yani 29 Temmuz günü, semptomlarını tam olarak açıklayan daha detaylı bir görüntü çekmiş. Görüntüde hem ağzında hem parmaklarında bulunan lezyonları göstermiş. Bu sıralarda canı epeyce fazla acımasa da lezyonların ömür kalitesini düşürdüğünü tabir etmiş.


Acıdan birçok şeyi yapamamış.


hemen sonrasındasında ise hastalığın en problemli kısmı başlamış. Acısını daima lisana getiren TikToker, yalnızca protein içecekleri içebildiğini ve konuşmanın bir çok güç olduğunu söylemiş. ‘Yemek yiyemiyorum, dişlerimi fırçalayamıyorum. Hatta zar sıkıntı konuşabiliyorum.’ diye belirttiği kelamlarına acıdan fazlaca yorulduğunu da eklemiş.


Aslında sonunun geldiğini düşünmüş.


New York’lu Lou, tüm eşyalarını diğerlerine vermeye hazırlanmaya başlamış. Zira bu hastalığı atlatıp onu yenebileceğinden emin değilmiş. ‘Amcam bu biçimde bir şeyden öldü.’’ derken aslında kendisinin de sonunun bu biçimde olduğunu düşünmüş. Ayrıyeten gittiği hekimin, ona bunun hayli önemli bir hastalık olduğunu ve ölebileceğini söylemesi de Lou’ya fazlaca yeterli gelmemiş.


sonrasındasındasında diğer gelişmeler yaşanmaya başladı.


1 Ağustos’taki görüntüsünde Lou, kızarıklığa yardımcı olacak öbür bir ilaca ek olarak ağzını uyuşturmak için lidokain isimli ilacın reçete edildiğini ve hâlâ yalnızca yemeğini içebildiğini açıklamış. En azından protein içeceklerinden meskende hazırladığı sıvı yiyeceklere geçebildiği için memnun olmuş. Sonraki gün yeni bir semptom olarak karın ağrıları yaşadığını ve midesinin yandığını söyleyen TikToker, karın ağrısının birden fazla şeyi yapmasına mani olduğunu belirtmiş.


Ne bulaşma yolu vardı elinde ne test kararı.


Lou, cinsel yolla maymun çiçeği bulaşmadığını ve haftalar evvel testi yaptırdıktan daha sonra çabucak hemen maymun çiçeği test sonuçlarını almadığını söylemiş. sonuçlarını alamaması onu ruhsal manada daha olumsuz bir surece sürüklenmesine sebep olmuş. Hem kendisi hem onu takip eden biroldukca kullanıcı, testin kararınu merak ediyordu. Lou, kendisi için merak etse de takipçileri ise gelen sonuca göre kendi hayatlarında daha dikkatli olacaklarını belirtiyordu.


Tüm bu süreçte kuvvetli kalması zordu.


Bu kadar sıkıntı bir durumdayken kuvvetli kalması, onun için sahiden zordu. Zira Lou, başarabileceğini düşünmüyordu. bir daha de epey fazla şey yapacak gücü olmadığı vakit içinderda cilt bakımı yaparak kendini daha düzgün hissettiğini belirtmiş. bununla birlikte toplumsal medyada takılarak hem vakit geçiriyor, hem takipçilerinden oldukcaça dayanak gördüğünü söz etmiş. Hastalığının çabucak hemen ortasındayken New York Post’un onu paylaşması güzeline gitmiş ve bunu da bir TikTok görüntüsü olarak yayınlamış.


Kendisini daha âlâ hissetmeye başladıktan daha sonra…


Kendini bir süre daha sonra daha düzgün hisseden kullanıcı, ağzındaki lezyonlardan azaldığında yaşadığı memnunluğu büyük bir coşku ile anlattı. Birinci yediği yemeğin büyük bir sandviç olduğunu, gülümsemeyi, kahkaha atmayı, öpüşmeyi ve konuşmayı ne kadar özlediğini; aslında bunların onu hayata bağlayan şeyler olduğunu belirtmiş.


Son durumu ise epey daha âlâ.


TikToker’ın en son güncellemesi ise birtakım semptomlara hâlâ sahip olduğu lakin kendisini evvelki sürece bakılırsa epey daha yeterli hissettiği formunda olmuş. Maalesef ki hastalık, bedeninde kimi yerlerde yara izi bırakmış. Cilt bakımını fazlaca seven Lou, bunlarla da uğraşacağını ve en azından onları azaltmaya çalışacağını söylemiş. Kendisini şu an hasta olarak nitelendirmeyen TikToker, uzun süren ve hala tam atlatamadığı maymun çiçeği hastalığından daha sonra hayata tutunmuş.

Okumaya devam et...
 
Üst