Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bakan Alım: Başka ülkelerde paranız yoksa hastanelerin önünde ölüyorsunuz

Leila

Global Mod
Global Mod
Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Muş’ta, vatandaşlarla iftar açtı. “Diğer ülkelerde paranız yoksa, hastanelerin önünde ölüyorsunuz lakin Türkiye uçak gönderip insanlarımızı getirip tedavi ettirdi. Bu milletimiz için gurur kaynağı” diyen Alım pandemi daha sonrası bütün dünyada bir enflasyon ve pahalılık yaşandığına dikkati çekti.

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a geldi. Bakan Alım, Sultan Alparslan Havalimanı’nda AKP Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Lideri Feyat Asya, Vali yardımcıları, AKP Vilayet Lideri İbrahim Avcı, kurum amirleri ve partililer tarafınca karşılandı.

Muş Belediyesi’ne geçerek yapılan hizmetler ile devam eden projeler hakkında Belediye Lideri Asya’dan bilgi alan Bakan Alım, burada yaptığı konuşmada, tüm kentlerin sıkıntılarının çözülmesi konusunda fazlaca büyük adımlar attıklarını ve son 20 yılda Türkiye’nin büyükşehirler başta olmak üzere alt yapısını bir daha ayağa kaldırdıklarını söylemiş oldu.

“GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ”

Kentlerin su ve kanalizasyon sistemleri ile ulaştırma dokusunun yenilendiğini anlatan Bakan Alım, şu biçimde konuştu:

* Buranın su sisteminin yenilenmesini takip edeceğiz. Orada kaynak sorunu çıkmaz ve bu tamamlanır. Cumhurbaşkanımız da her Bakanlar Kurulu’nda bu bahisleri soruyor, gelişmeleri birebir takip ediyor. Biz de bu mevzuda üzerimize düşeni yaparız.

* Bakanlık olarak da sıhhat sistemi ile entegre olan bir toplumsal güvenlik sistemimiz var. O bakımdan kentlerin sıhhat alt yapısına katkı yapmaya çalışıyoruz. Çalışma ömründe da o denli. Kamu personellerinden, bütün kamu işçisine kadar onları koruyan toplu mukaveleler yaptık.

* Minimum fiyatla çalışanları koruyan düzenlemeler yaparak taban fiyatın vergi dışı kalmasını gerçekleştirdik. Bunlar daima yenilenmesi gereken şeyler. Yeni hizmetler olacak. Bunları sürdüreceğiz.

* Ortaya çıkan problemleri SGK borçları dahil bunların tahlili için gerekli adımları atacağız. Buralarda tereddüdünüz olmasın. Meseleler çözmek için vardır. Biz de sorun çözmek için varız.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNDEN, ZENGİNLEŞMESİNDEN VE GELİŞMESİNDEN RAHATSIZ OLANLARIN KİM OLDUKLARI BELLİ”

Konuşmasının ardından yürüyerek AKP Vilayet Başkanlığı’na geçen Bakan Alım, partililere hitap etti. Alım, 1200 yıldır bu topraklarda yaşayanların bu müddette bir milleti oluşturduğunu belirterek, şu sözleri kullandı:

* Farklı kök ve geleneklerden gelen bu coğrafyanın insanları bir milleti oluşturduk. ötürüsıyla ortak yazgımız ve tarihimiz var. Ortak geleceğimiz olduğuna inanıyoruz. Türkiye’ye bu ortak geleceğini fazlaca bakılırsan, Türkiye’nin büyümesinden, zenginleşmesinden ve gelişmesinden rahatsız olanların kim oldukları belirli. Türkiye’ye operasyon yapanlar değil mi?

* Türkiye’ye Akdeniz’de, Kafkaslarda operasyon yapanlar, Türkiye’yi kuşatmak isteyenler başta dünyanın en büyük sömürgeci gücü olarak emperyalistler olmak üzere bütün batı sisteminin Türkiye’ye karşı düşmanlığını gösteren daha yakın vakitte biroldukça olay yaşadık.

* En bilenini de Türkiye’de demokratik bir iktidarı, Türkiye’ye demokrasiyi fazlaca nazaranrek demokratik iktidarı, bir devşirilmiş hain FETÖ yapılanması üzerinden ele geçirmeye çalıştılar.

* Onların niyeti yalnızca AK Parti ve Cumhurbaşkanımızın iktidarını ortadan kaldırmak değil, Türkiye’nin hükümranlık hakkını, bağımsızlığını ortadan kaldırmak. Bu topraklarda ezanımız yükseldikçe bayrağımız dalgalandıkça alnımız açık başımız dik gezeceğiz. Buna inanarak yolumuza devam ediyoruz.

“DİĞER ÜLKELERDE PARANIZ YOKSA HASTANELERİN ÖNÜNDE ÖLÜYORSUNUZ”

Yaptığı konuşmasının devamında Türkiye’nin her kentinde havaalanı, otoyollar, üretim tesisleri ile devasa sıhhat tesisleri kurarak hizmet götürdüklerini kaydeden Alım, sıhhat sisteminin tamamına yakınının parasız olduğu, özel hastanelerin de paralarının kıymetli kısmının da SGK’dan karşılandığını, bu biçimde bir toplumsal sigorta sisteminin dünyada bulunmadığını aktardı.

“Diğer ülkelerde paranız yoksa, hastanelerin önünde ölüyorsunuz lakin Türkiye uçak gönderip insanlarımızı getirip tedavi ettirdi. Bu milletimiz için gurur kaynağı” diyen Alım pandemi daha sonrası bütün dünyada bir enflasyon ve pahalılık yaşandığına dikkati çekerek şu biçimde devam etti:

* Üretim zincirleri koptuğu için üretim ve ham unsurlar pahalılaştı. Temel kıymetli olan dışarıdan dövizle direkt aldığımız akaryakıttır. Yani petrol eserleri ve doğalgaz. Bunların Türkiye’ye getirdiği maliyet çok yüksek lakin bu bütün zorluklara karşın Türkiye üretimini devam ettiriyor, büyümeye devam ediyor.

* 2021 yılında dünyanın en hayli ve süratli büyüyen ülkesi olduk. Bu büyümeyi süreklileştirirsek, her yıl devam ettirirsek bu refaha dönüşür. Bugün yaşanılan enflasyon ve pahalılığı aşacağımıza inanıyorum. Türkiye her ay 20 milyar dolar ihracat yapıyor. Yani Türkiye üretiyor.

* Geçen ay Türk iktisadı, endüstrisi yüzde 13 büyüdü. Türkiye sanayi ile büyüyor. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Bunları çözeceğiz. Çalışanlarımıza, işçilerimize, çalışanlarımıza ve kamu işçisine gerekli takviyesi verdik. Emeklilerimize dayanak verdik, vermeye devam edeceğiz.

Buradaki konuşmasının akabinde Korkut ilçesine geçen Bakan Alım ile birlikteindeki heyet, ilçe Belediye Lideri Sami Pekbay tarafınca düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada vatandaşlarla bir ortada iftar yapan Bakan Alım, Hasköy ilçesini de ziyaret ederek vatandaşlarla çay içip, sohbet etti. Ziyaretini Hasköy ilçesi ile sonlandıran Bakan Alım, ondan sonrasındasında Muş’tan ayrıldı. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst