Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bakan Koca’dan uzmanlık eğitiminde adalet açıklaması

Leila

Global Mod
Global Mod
Koca, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gözünüz aydın arkadaşlar!” sözünü kullanarak, Meclisten geçen yasa ile uzmanlık eğitimini Sıhhat Bakanlığı grubuyla tıp fakültesinde yapanların mecburi hizmet mühletinin başka uzmanların mecburi hizmet mühleti düzebir daha indiğini belirtti.

“Uzmanlık eğitiminde adalet” başlığıyla düzenlemeye ait bilgiler veren Koca şunları kaydetti:

“Bakanlığımız yahut bağlı takımlarda tıp, diş hekimliği, yan kol uzmanlık eğitimi yapan asistanlarımızın, eğitimlerini tamamladıklarında, şu an nazaranvlendirme mühleti kadar olan ve kuruluşlarımızda yerine getirilen hizmet yükümlülüğü kaldırılmaktadır. Bu asistanlarımızdan artık yüklenme senedi, kefalet senedi alınmayacaktır. Uzmanlık eğitiminde çeşitli sebeplerle başarısız olmaları yahut kendi istekleri ile uzmanlık eğitimini bırakmaları durumunda ise hizmet yapma zorunlulukları bulunmayacaktır.”

“DEVAM EDENLERİN YÜKÜMLÜLÜĞÜ SONA ERDİ”

Mecliste kabul edilen düzenlemeyle hala uzmanlık eğitimi devam edenlerin de hizmet yükümlülüğünün bitmiş olduğini vurgulayan Koca şöyleki bilgi paylaştı:

“Eğitimleri müddetince asistanlarımıza yapılan ödemeler için artık borç çıkarılmayacaktır. bundan evvelki uzmanlık eğitimi imtihanına girip, ardından vazifeden çekilen/çekilmiş sayılanlar, yeniden uzmanlık eğitimi yahut yan kısım uzmanlık eğitimi programına yerleşmeleri halinde (bir keze mahsus) beklemeden eğitimlerine başlayabilirler. Asistanlarımız, üniversitelerimizde ve Bakanlığımıza bağlı hastanelerde hakları açısından eşit tutulacaktır. Üniversitelerimizde takım kısıtlılığı da sorun olmaktan çıkacaktır.”

“Sebep ne olursa olsun, eşitsizliklerin yarınımızda yeri yoktur.” iletisi veren Koca, “Mecburi hizmet müddetlerinde takım farkından kaynaklanan adaletsizliği ortadan kaldıran; tıpta ana kısım, yan kısım ve diş hekimliği uzmanlık eğitiminde koşulları adil biçimde düzenleyen yeni kanun hususu için ulu Meclisimize, ortak iradeleri için tüm vekillerimize şükran borçluyuz.” tabirini kullandı.

Okumaya devam et...
 
Üst