Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Banco Sabadell, bankacılık kaosunun İspanya’daki yansımalarını dışladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Banco Sabadell, son bankacılık krizinin patlak vermesiyle en büyük gerginliğin yaşandığı günlerde borsada yaşanan sert düşüşlerin ardından piyasaya sakinlik mesajı gönderiyor. Genel kurulunu bu Perşembe günü Alicante’de toplayan kuruluştan kaynaklar, bu durumun “iki veya üç yıl önce meydana gelmesi” durumunda daha büyük endişe olacağını kabul ediyor. Ancak bu son yeniden yapılandırma uygulamalarından sonra, “mevcut likidite ve ödeme gücü oranlarımız şüphe götürmez.”


Bankanın başkanı Josep Oliu, toplantı öncesinde gazetecilerle yaptığı toplantıda, “ABD’deki Silicon Valley Bank’ın (SVB) sorununun yalnızca yönetim değil, aynı zamanda ciddi bir denetim eksikliği olduğunu ve bu durumun çok ciddi olduğunu” hatırlattı. Avrupa’da olması zor.”

Bankanın CEO’su César González-Bueno da mevduat uçuşu açısından bulaşma riskini dışladı. Yönetici, “Mevduatlarımız %60’ın çok üzerindeki seviyelerde garantilidir” diye hatırlattı. Ve sektörün geri kalanında da benzer çizgilerde hareket ediyorlar.

Ayrıca, işletmenin borç portföyünün büyük bir bölümünü son yeniden yapılandırma süreciyle yüzleşmek için sattığını, bu nedenle faiz oranlarındaki artış nedeniyle (portföydeki tahvillerin değerini düşüren) olası gizli kayıplara maruz kaldığını hatırlatırlar. çok sınırlıdır. Toplamda, sabit getirili portföy, toplam aktiflerinin %11’ini oluşturmaktadır.

Oliu, “Bütün bunlar, bu belirsizlik haftasını bilinmeyenin huzursuzluğuyla, ancak iyi bir konumda olmanın sakinliğiyle yaşamamıza izin verdi,” diye ekledi Oliu.

Kuruluşun başkanı, UBS ile ‘zorunlu’ bir evlilikle sonuçlanan kuruluşun çöküşünden sonra Banco Sabadell’in Credit Suisse ile hiçbir ilişkisi olmadığı konusunda ısrar etti ve Cocos tahvil sahiplerinin yatırımlarını bir kalem darbesiyle sildi (bir tür hibrit borç), anlaşmanın şartlarına göre daha hoşgörülü muamele gören hissedarların önünde. Sabadell’in finans direktörü Leopoldo Alvear, “Bu bir İsviçre sorunu, Avrupalı yetkililer bunun euro bölgesinde olamayacağını zaten açıkça belirttiler” diyor.

Banka ayrıca, Sabadell’in önümüzdeki yıllarda büyümeyi arzuladığı bir segment olan İspanya’da Credit Suisse’in özel bankacılık işini satın alma olasılığını da düşünmüyor, dolayısıyla bu operasyon bu amaca ulaşmak için bir fırsat olabilir. Ancak bu işteki yollarının farklı bir modele, daha ev ortamına yol açtığı konusunda ısrar ediyorlar. İşletmeden “Biz bir iş bankasıyız ve iş adamlarının ve yöneticilerin bankası olmayı arzuluyoruz” diye ısrar ediyorlar.


Suçluluk, vergi ve mevduat



Merkez bankaları zor durumdaki kuruluşlara yardım etmek için gereken her şeyi yapacaklarını garanti ederek kargaşayı durdurmayı başarmış olsalar da analistler, bugünlerde yaşanan türbülansın özellikle kredi daralması açısından orta vadede etkilerinin olacağı konusunda hemfikir. Bu bakış açısıyla Banco Sabadell, önümüzdeki aylarda tahsili gecikmiş kredilerde olası bir artışı veya enflasyonun hanehalkı bütçesi üzerindeki etkisinden kaynaklanmayacağını düşünüyor: “Şu anda herhangi bir bozulma görmüyoruz. Ve sadece ödemeyenleri takip etmiyoruz, maaş bordrosunu almayı bırakan müşteriler gibi göstergeleri de takip ediyoruz” diye ısrar ediyorlar. Bununla birlikte, ipotek segmentinde yeniden fiyatlandırılacak çok sayıda kredi olduğunu unutmayın.

Kurumun üst düzey yöneticileri basın mensuplarıyla yaptıkları toplantıda, yıl başında yürürlüğe giren ve Sabadell’in itiraz ettiği banka vergisinden de bahsetti. Oliu, “Hissedarları savunmak için bunu yapma yükümlülüğümüz vardı” dedi. Ona göre, bu hafta yaşanan çalkantı, “ödeme gücü üretimine zarar veren her şeyin iyi olmadığı” anlamında “Hükümeti düşündürmelidir”.

Şu anda genel merkezinin Alicante’de kalmasını savunan kuruluş, faiz oranlarındaki artış nedeniyle mevduat karlılığını artırmayı reddetmesine yönelik eleştiriler karşısında, banka tasarruflarının ücretlendirilmesi politikasını da savunuyor. “Yatırım fonları, tasarruf planları, ömür boyu emeklilik, garantili fonlar vb. yoluyla farklı ihtiyaçlara farklı yanıtlar veriyoruz” diyorlar. Bu süre zarfında yaklaşık 2.500 milyon euronun garantili fonlara girdiğini hesaplıyorlar, “bireylerin Hazine bonolarında satın aldıkları rakamla aşağı yukarı aynı rakam.”
 
Üst