Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Barselona mahkemesi Glovo'yu işçi haklarına karşı suç iddiası nedeniyle soruşturuyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
2 Temmuz 2024 Salı

| Güncellenme tarihi: 07.03.2024 00:03.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Barselona 31 Numaralı Talimat Mahkemesi, Başsavcılığın kurucusu ve CEO'su hakkında yaptığı şikayet üzerine, işçi haklarına karşı suç iddiası nedeniyle, başta gıda olmak üzere eve farklı ürünlerin teslimatını yapan Glovo şirketini soruşturuyor. şirket, Óscar Pierre. Kamu Bakanlığı, şirketin, 'biniciler' olarak bilinen teslimat işçilerinin sahte serbest meslek sahibi olmaları nedeniyle işçilerin haklarını “baltaladığını ve bastırdığını” doğruluyor ve bu nedenle Pierre'in ifade vermek üzere çağrılmasını talep ediyor. soruşturma kapasitesi.

Savcılık, açılışa neden olan mektubunda, “Glovo, sosyal güvenlikteki serbest meslek sahibi işçilere ilişkin özel rejime kaydolmaları gereken işçileri kullanıyor ve onlarla iş maliyetlerini düşürmesine olanak tanıyan görünürde ticari bir ilişki kuruyor.” adli yollardan ön işlemler yapılması. Europa Press'in haberine göre kendisi, bu maliyet azalmasının, “gerçekleştirilen iş gününe uygun olarak profesyonel bir maaşın garanti edilmemesi ve bu tür kişilerin emek katkı paylarına karşılık gelen tutarların Sosyal Güvenlik'e ödenmesinin durdurulabilmesi yoluyla” gerçekleştiğini ekliyor.


Kamu Bakanlığı şikâyetinde ayrıca Yüksek Mahkeme ve diğer yargı organlarının Glovo ile çalışanları arasındaki emek niteliğini daha önce tanıdığına dikkat çekiyor. Ve aynı şey, ülkenin farklı yerlerinde bu ilişkiyi belirleyen yirmi mahkemede, çoğunlukla da ihraç süreçlerinde yaşandı.


'Sürücülerini' cezalara karşı “zorlayın”



Her halükarda, idari çalışma modeline aykırı bu hukuki emsallere ve yol açacağı hukuki ihlallere “rağmen” Savcılık, Glovo'nun “01/12 tarihinden sonraki bir tarihte bile işçileriyle aynı istihdam ilişkisini sürdürmeye devam ettiğini” doğruluyor. /2023 » Ve bu nedenle, bu teslimat şoförlerinin “serbest meslek sahibi olarak kaydolmaya ve şirkete hizmet sağlamaya devam etmek istiyorlarsa kendi katkı paylarını ödemeye zorlanmaya devam ettiklerini” ekliyor.


Şirketin tüm bu eylemleri, Kamu Bakanlığı'na göre, “çalışma mevzuatının izin vermediği ve çalışan işçilere tanıdığı maaş, çalışma saatleri, molalar gibi hakları baltalayan ve bastıran bir uygulamadır. , izinler, tatiller veya Sosyal Güvenlik koruması.

Bu anlamda, iş ilişkisinin Glovo tarafından tanınıp tanınmadığını doğrulamak için İş Müfettişi tarafından yayınlanan ve “yanıtlarında yukarıdaki noktalardan herhangi birini kanıtlamayan, kendisini başlangıçtaki ilişkinin şu şekilde olduğunu yanıtlamakla sınırlayan” uyarılara atıfta bulunmaktadır. Talep anında taraflar bir arada tutulmamıştı.”





Yorum





Hata bildir
 
Üst