Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Batı Nil Virüsü nedir, belirtileri nelerdir? (Yunanistan’da Batı Nil Virüsü alarmı)

Leila

Global Mod
Global Mod
Sivrisinek ısırığı niçiniyle bulaşan Batı Nil Virüsü, yarattığı hayati tehlike niçiniyle Türkiye ortasında risk yaratıyor. Komşu ülke Yunanistan’da Batı Nil Virüsü sebebiyle 11 kişinin hayatını kaybetmesinin akabinde birfazlaca kişi bu hastalığın belirtilerini araştırmaya başladı. Pekala, Batı Nil Virüsü nedir, belirtileri nelerdir?

BATI NİL VİRÜSÜ NEDİR?

Genellikle “Culex” cinsi sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşan BNV’den korunmak için rastgele bir aşı bulunmazken sivrisinek ısırıklarına karşı korunma tavsiye ediliyor.

Sivrisineğin ısırdığı andan itibaren kuluçka müddetinin 2 ile 14 gün içinde değiştiği, bağışıklığı zayıf olanlarda bu mühletin 21 güne çıktığı belirtiliyor.


BATI NİL VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Virüsün bulaştığı bireylerin yaklaşık yüzde 80’inde rastgele bir belirti görülmediği, hastaların yaklaşık yüzde 20’sinde ateş, halsizlik, bulantı-istifra, baş ve kas ağrısı üzere semptomların görüldüğü tabir ediliyor.

BNV hadiselerine sıklıkla Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Batı Asya’da rastlanıyor.


İşte Batı Nil Virüsü niçiniyle oluşan semptomlar;

– Baş ağrısı

– Ani ateş

– Sırt ağrısı

– Deride kızarıklıklar

– Lenf bezlerinde büyüme halinde görülür.

Daha şiddetli olgularda ise;

– Baş ağrısı ile bir arada görülen yüksek ateş,

– Beden kaslarında zayıflık,

– Boynunu dik tutamama

– Uyuşukluk,

– Zihinsel karışıklık,

– Koma,

– Kas titremeleri,

– Kasılmalar

Okumaya devam et...
 
Üst