Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Batılı medya kuruluşları, uydurma bilgi yasası daha sonrası Rusya’yı terk ediyor

Beykozlu

New member
Rusya ile Ukrayna içinde başlayan savaşta, Batılı medya kuruluşlarını yanlış bilgi vermekle suçlayan Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, düzmece bilgi yayımına 15 yıl mahpus cezası getiren bir maddeyi geçirdi.

BATILI MEDYA, RUSYA’DAN ÇEKİLİYOR

ABD, Kanada, Almanya ve İngiltere’deki epey sayıda milletlerarası medya kuruluşu, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’dan geçen ve savaşa ait uydurma haber yayanlara mahpus cezası önnazarann kararnameyi imzalamasının akabinde, Rusya’daki çalışmalarını durduracağını deklare etti.


BBC: “SAVAŞ HABERİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Rusya’daki yayınlarını dün askıya aldığını açıklayan İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin İcra Heyeti Lideri Tim Davies, Rusya’nın kelam konusu sonucunın, bağımsız gazetecilik sürecini kabahat haline getirdiğini belirtti.

Davies, “Bu istenmeyen gelişimin tüm sonuçlarını değerlendirirken, bize tüm BBC muhabirlerinin ve Rusya’daki takviye çalışanının çalışmalarını süreksiz olarak askıya almaktan diğer seçenek bırakmıyor.” değerlendirmesinde bulundu.


“Cesaretleri, kararlılıkları ve profesyonellikleri için hepsini takdir etmek istiyorum.” diyen Davies, Ukrayna’daki ve dünyanın dört bir yanındaki BBC muhabirlerinin, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında haber yapmaya devam edeceğini bildirdi.

CNN’DEN KISA AÇIKLAMA

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN’den yapılan yazılı açıklamada, “CNN, durum değerlendirmesi yaparken ve gelecekteki adımları konusunda çalışırken, Rusya’daki yayınlarını durduracaktır.” tabiri kullanıldı.


BLOOMBERG: “NORMAL GAZETECİLİK YAPAMAYIZ”

Bloomberg Genel Yayın Direktörü John Micklethwait yaptığı açıklamada, büyük bir ıstırapla Rusya’daki faaliyetlerini durdurma sonucu aldıklarını belirtti.
Putin’in imzaladığı düzenlemenin “bağımsız gazetecileri içeri atmak için” tasarlandığını belirten Micklethwait, “Bu durum, Rusya’da olağan gazetecilik yapmamızı imkansız hale getiriyor.” değerlendirmesinde bulundu.


CBC: “BAĞIMSIZ HABERCİLİK KABAHAT SAYILIYOR”

Kanada’nın resmi yayın kuruluşu CBC, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili bağımsız haberciliği hata sayan yeni maddeden “gayet endişe” duyulduğu açıklamasını yaptı.

CBC’nin açıklamasında “Bu durum ışığında ve Rusya’daki gazetecilerimize ve çalışanlarımıza yönelik risk telaşı niçiniyle bu mevzuat netlik kazanırken Rusya’daki haberciliğimizi süreksiz olarak askıya aldık. Gazetecilerimiz olayların tüm ögelerini Kanadalılara ve dünyanın dört bir yanındaki insanlara ulaştırmak için hayati bir iş yapıyor. Profesyonelliklerinden ve kararlılıklarından gurur duyuyoruz ve çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz.” sözü kullanıldı.


ALMAN ARD VE ZDF DE ÇEKİLDİ

ARD ve ZDF’den yapılan açıklamada, Rusya parlamentosunda kabul edilen düzenlemenin sonuçlarının değerlendirildiği ve Moskova ofisinden yayınların şimdilik askıya alındığı açıklandı.

Açıklamada, iki kamu yayın kuruluşunun öteki yerlerden Rusya ve Ukrayna’daki olaylar hakkında izleyicileri kapsamlı biçimde bilgilendireceği kaydedildi.
 
Üst