Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

BBVA, Cristina de Parias ve Enrique Casanueva'nın katılımıyla yönetim kurulunu yeniledi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
BBVA, yönetim kurulunu iki ünlü bankacıyla yeniliyor. Bir yanda JP Morgan'ın İspanya ve Portekiz'deki eski başkanı Enrique Casanueva. Öte yandan İspanya'daki bankanın sorumlusu Cristina de Parias. Her ikisi de yönetim kurulunun iki tarihi üyesi olan (13 yıldır bankada görev yapan) Juan Pi Llorens ve varlıkta 24 yıldır görev yapan ve bankanın eski başkanının en güvendiği kişilerden biri olan José Maldonado'nun yerini almak üzere geliyor. Francisco Gonzalez.


Cristina de Parias (İspanya, 1965), finans sektöründeki kapsamlı kariyerinin ve farklı şirketlerde yöneticilik deneyiminin ardından bankaya harici yönetici olarak geri döner. Profesyonel kariyerine Banesto'da başladı (1988-1989) ve ardından Citibank'ta çalıştı.

1998 yılında BBVA'ya katılmış ve özellikle 2014-2019 yılları arasında maksimum sorumluluk gerektiren pozisyonlarda görev almış ve bu dönemde İspanya ve Portekiz iş biriminin başkanlığını yapmıştır. Bankanın sahip olduğu startup'ların direktörlüğünü yapmış ve aynı zamanda çeşitli iştiraklerin Yönetim Kurullarında yer almıştır. Halen Meksika'daki BBVA, Endesa ve Sanitas Seguros'un direktörlüğünü yapmaktadır. Aynı şekilde BBVA Mikrofinans Vakfı ve Profesör Uría Vakfı'nın mütevelli heyeti üyesidir.

Enrique Casanueva (İspanya, 1961) ise küresel ve Avrupa bankacılığı konusunda derin bilgiye sahiptir. Kariyerine Procter & Gamble'ın marka bölümünde başladı (1985-1987) ve ardından finans sektörüne, Londra'da Goldman Sachs'ın yatırım bankacılığı ekibine geçti.


1995-2000 yılları arasında Banco Santander'de İspanya ve Portekiz'de yatırım bankacılığı genel müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra JP Morgan'a katıldı ve burada 17 yıl boyunca İspanya ve Portekiz başkanlığı ve CEO'luğu da dahil olmak üzere çeşitli yönetim pozisyonlarında bulundu.

Önerilen atamalar, 15 Mart'ta yapılması planlanan bir sonraki hissedarlar toplantısında gerçekleştirilecek ve direktör pozisyonunun uygulanmasına yönelik düzenleyici uygunluk gerekliliklerinin Avrupa Merkez Bankası tarafından doğrulanmasına tabi olacak.
 
Üst