Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

BBVA/Sabadell devralma teklifinin takvimi: ufukta bir yıl

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
BBVA'nın bu Perşembe sabahı erken saatlerde Banco Sabadell için düşmanca bir satın alma teklifi başlattığını duyurmasından yalnızca iki saat sonra, Hükümet zaten operasyona karşı olduğunu duyurdu. Bu nedenle operasyon, Carlos Torres'in başkanlığını yaptığı birim için güllük gülistanlık olmayacak. Süreç 12 aya kadar sürebilir; bu süre içerisinde hissedar toplantıları, açıklamalar, Rekabet, İspanya Bankası ve Avrupa Merkez Bankası gibi kuruluşlardan gelen raporların yanı sıra Yöneticinin bizzat vermesi gereken nihai onay da yer alacaktır. 2025'in ortalarında.

1. Oliu ve yöneticisinin açıklaması

Sabadell Yönetim Kurulu
Bu Perşembe günü başlatılan devralma teklifiyle birlikte, Josep Oliu başkanlığındaki Banco Sabadell'in yönetim kurulu, düşmanca teklife verilecek yanıtı belirlemek için kısa süre içinde toplanacak. BBVA'nın Katalan bankasıyla ilgili olarak geçen hafta ortaya attığı birleşme fikrinin aksine, bu durumda Sabadell yönetim kurulu yalnızca görüş bildirebilecek. Ancak bağlayıcı olmayacaktır.

İlk teklif BBVA'dan Sabadell'e

O Yönetim Kurulu teklifi reddetmeye karar verir

Yönetim kurulu düşünüyor

Yönetim kurulu düşünüyor

Yönetim kurulu düşünüyor

Yönetim kurulu düşünüyor

Çünkü bir hafta önce teklifi reddedebildi – bu bir devralma teklifi değildi – ama şimdi sesini yükseltecek olanlar kuruluşun hissedarları olacak.

Her halükarda, Sabadell konseyi her iki durumda da BBVA'nın teklif ettiği fiyatla anlaşmazlığını zaten gösterdi: 4,83 euro. Varlığın “yetersiz değerlenmesi” olduğunu iddia ediyorlar.

1. Rekabet, CNMV ve İngiliz süpervizör

Düzenleyiciler sahnede
Operasyonun devam etmesi için hissedarlar toplantısının teorik olarak onaylanmasıyla birlikte, piyasanın farklı denetleyici ve düzenleyici organlarının zamanı gelecekti. İspanya örneğinde, Ulusal Piyasalar ve Rekabet Komisyonu (CNMC), finans sektöründe yaratacağı yoğunlaşmanın ne ölçüde geçerli olduğunu ve müşteriler üzerinde yaratacağı etkiyi belirlemek için müdahale edecektir. Bu kuruluşun başkanı Cani Fernández, dün zaten bu etkiyi test etmek için BBVA ile “temas” sürdürdüğünü belirtmişti.

CNMC

Tüketicilerin ve işletmelerin çıkarına olan operasyonu denetler

CNMC

CNMC

CNMC

Daha önceki olaylarda (örneğin 2021'de CaixaBank ile Bankia'nın birleşmesi gibi) Rekabet bazı sınırlamalar getirmişti. Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'nun (CNMV) yanı sıra Sabadell'in bağlı kuruluşu TSB'nin işlerine sahip olduğu İngiliz FCB'nin de sürece karar vermesi gerekiyor.

CNMV

ayrıca denetler ve denetler

süreç

aynı zamanda FCB

CNMV

süreç

aynı zamanda FCB

CNMV

süreç

aynı zamanda FCB

CNMV

süreç

aynı zamanda FCB

1. Sermaye artışı

BBVA Yönetim Kurulu
İlgili tüm yetkiler onaylandıktan sonra BBVA, operasyonu gerçekleştirmek için gerekli sermaye artışını onaylaması gereken hissedarları olağanüstü toplantıya çağırmak zorunda kalacak. Düşmanca devralma teklifine ilişkin açıklamasında bunu böyle belirtiyor.

O Yönetim Kurulu

BBVA'nın gerekli sermaye artırımını onaylaması gerekiyor

O Yönetim Kurulu BBVA'nın gerekli sermaye artırımını onaylaması gerekiyor

1. Avrupa pazarı

ECB kararını açıkladı
Bunlar euro bölgesindeki iki banka olduğundan, operasyona Avrupa Merkez Bankası'nın da (ECB) karar vermesi gerekiyor. Devralma teklifinin ve nihai birleşmenin, özellikle son yıllarda yaşanan büyük durgunluğun bir sonucu olarak, birleşmelere oldukça yatkın olan Avrupa bankacılık piyasasının koşullarına uygun olup olmadığını belirlemek için birkaç ay geçtikten sonra bunu yapacak. on yıl önce.

ECB

Operasyon hakkında konuştu

ECB

ECB

ECB

1. Olağanüstü toplantı

Sabadell hissedarları konuşuyor
Banco Sabadell, banka sahiplerinin devralma teklifine karar verebilmesi için Alicante'de (bağımsızlık 'procés'i nedeniyle 2017'de Barselona'dan taşındığından beri genel merkezinin bulunduğu yer) olağanüstü bir toplantı düzenlemek zorunda kalacak.

Şu anda sermayesinin %52'si büyük yatırım fonlarının elindeyken, kalan %47'si bireysel yatırımcıların elinde. Büyük fonlar arasında BlackRock, Vanguard veya Norges yer alıyor ve bunlardan bazıları BBVA'nın başkentinde de mevcut. Yüzde 50'den fazlası kabul ederse operasyon devam ediyor. Bu yüzdeyi aşmazsa aynı anda düşüşe geçecektir.

1. 70 gün

Kabul süresi
OPA'ya katılım için son tarihler ve koşullar, bilgilendirme broşüründe ayrıntılı olarak açıklanmıştır. OPA takvimini akılda tutmak gerekir. Teklifin kabul süresi onbeş takvim gününden az, yetmiş günden fazla olamaz. Kabul emri, teklifin kabul edildiği son günden önce herhangi bir zamanda iptal edilebilir… Birden fazla pay alım teklifi olması durumunda, pay sahipleri tercih sırası belirtilmek şartıyla çoklu kabul beyanı verebilirler.

1. Son nokta

Hükümet açıklıyor
Tüm bu zincirin son halkası, eğer daha önceki tüm prosedürler aşılırsa, Hükümetin vermesi gereken nihai yetkiyle gelecektir.

O Devlet

nihai yetkiyi vermeli

O Devlet

nihai yetkiyi vermeli

O Devlet

nihai yetkiyi vermeli

O Devlet

nihai yetkiyi vermeli

Yürütme şimdilik OPA'ya karşı çıkıyor. Ekonomi Bakanı Carlos Body, bunun İspanyol mali sistemine “çok zararlı zarar” vereceğini ve rekabeti etkileyeceğini düşünerek bu perşembe günü bunu açıkça yaptı.