Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

BBVA, Sabadell'i satın almak için ABD, Fransa ve Portekiz'den 'yeşil ışık' aldı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
19 Temmuz 2024 Cuma, 13:32.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Banka kaynaklarının Europa Press'e doğruladığı gibi BBVA, Banco Sabadell için düşmanca satın alma teklifini başlatmak üzere ABD, Fransa ve Portekiz'den yetki aldı.

Özellikle, Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervinin (Fed) Guvernörler Kurulu ile Fransa ve Portekiz'in rekabet otoritelerinden yetki almıştır. Son iki vakada operasyon birinci aşamada onaylandı.

'Expansión'a göre BBVA, bu sayede Sabadell'i satın alma teklifi için uluslararası düzenleyici ve denetleyicilerden yeni yetkiler almayı başardı.

Bunlar, BBVA'nın operasyonu gerçekleştirmek için talep edeceğini açıkladığı yetkilerden bazıları; ancak devralma teklifinin etkili olması bu makamlardan onay alınıp alınmaması şartına bağlı değildi. BBVA, bu üçünün ötesinde Meksika, Fas ve Birleşik Krallık'taki rekabet denetleyicilerinden de yetki talep etti. Meksika, Bahamalar, Küba ve Fas'taki mali denetçiler de bilgilendirildi.

Ancak, devralma teklifiyle ilgili yetkiler Avrupa Merkez Bankası (ECB), Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV), Ulusal Piyasalar ve Rekabet Komisyonu (CNMC) ve İhtiyatlı Düzenleme Otoritesi'nin (İngiliz bankacılık denetleme kurumu PRA) yetkileridir. .





Yorum





Hata bildir
 
Üst