Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

BBVA'nın ana hissedarlarından biri, Sabadell'in düşmanca devralınması nedeniyle yaz aylarında ayrıldı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
20 Ekim 2024 Pazar, 22:00.

| 22:30 güncellendi





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Kayıt olmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • WhatsApp






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • Konular

Banco Sabadell'in başkanı Josep Oliu, rakibi BBVA'nın mayıs ayında başlattığı düşmanca devralmayı engellemeye çalışmak için dolaylı olduğu kadar beklenmedik bir müttefik de bulmuş gibi görünüyor. Bir zamanlar Bask bankasının sermayesinin %3'ünü elinde bulunduran Amerikan fonu GQG Partners, Carlos Torres başkanlığındaki kuruluşun gerçekleştirdiği bu tartışmalı operasyon nedeniyle geçen yaz hisselerinin tamamını sattı.

Karar geçtiğimiz temmuz ayında verilmiş olsa da, İngiliz Financial Times gazetesine sızdırılmasıyla artık biliniyor. Aynı kaynaklara göre, birçok Avrupa bankasının büyük yatırımcılarından biri olan ve BBVA'nın beş ana hissedarından biri olan GQG Partners'ın motivasyonu, Sabadell'e yapılan teklifin çok fazla zaman harcayacağını ve işletmenin dikkatini dağıtacağını düşünmesiydi. Gelişmekte olan pazarlardaki etkisini azaltmanın yanı sıra, diğer stratejik hedefleri de içeren amacından saptı.

Europa Press'in haberine göre, Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'ndan (CNMV) alınan verilere göre Florida merkezli fon, Şubat 2021'de BBVA'nın hisselerinin %3.090'ını elinde tutuyordu; bu oran Ağustos 2022'de hafif bir düşüşle %2.957'ye düştü. GQG Partners, bankaya yaptığı yatırımın önemine rağmen tartışmalı devralma teklifine herhangi bir şekilde müdahale etmeme ve sahip olduğu oy haklarına ilişkin talimat vermeme kararı almıştı.

Söz konusu Amerikan firmasının ayrılmasından sonra, BBVA'nın ana hissedarları tam olarak bir başka Kuzey Amerika fonu olan %6,68 hisse ile güçlü BlackRock ve %5,03 hisse ile dünyanın en büyük üç emeklilik fonu yöneticilerinden biri olan Capital Research and Management Company oldu. .


Sabadell yönetimiyle daha önce yaptığı temasların başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından teklifini hayata geçiren BBVA, 2020 yılı sonunda, salgının ortasında her iki finansal kuruluşu birleştirme girişiminde bulunmuştu. Ayrıca takas denklemindeki ve ortaya çıkan kuruluşun komuta yapısındaki farklılıklar nedeniyle de bir anlaşmaya varamadılar. Her şeye rağmen Bask bankası, operasyonun “stratejik bir anlam” taşıdığında ısrar ediyor, ancak Katalan rakibi, tek başına hissedarlar için daha fazla değer üretebileceğini ve op'un fiyatının değerini düşük tuttuğunu düşünerek bunu açıkça reddetmiş. proje.


Son teslim tarihleri çok açık



Operasyonu yalnızca ödeme gücü açısından analiz eden Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) ve hissedarlar toplantısından onay alan BBVA, şimdi Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'ndan (CNMV) yetki almayı bekliyor. Ancak özellikle Hükümetin birleşmeye ilk andan itibaren karşı çıktığı tavrın bilincinde olan Ulusal Piyasalar ve Rekabet Komisyonu'nun (CNMC) projeye ilişkin açıklamasını beklentiyle bekliyor.

Carlos Torres başkanlığındaki kuruluş tarafından yönetilen takvim, Sabadell için devralma teklifinin başlatılması sürecinin, gerekli tüm izinlerin alınması için beklenen süre de dahil olmak üzere, operasyonun Mayıs ayında duyurulmasından itibaren altı ila sekiz ay arasında süreceğini tahmin ediyor. Aslında banka, CNMC için yaklaşık beş veya altı ay, yani Kasım ayının başına kadar bir süre tahmin ediyor.

Bu şekilde BBVA, ABD borsa düzenleyicisi SEC'e gönderdiği izahnamede, birleşmenin 2025'in ilk yarısı sonunda tamamlanacağı öngörüsünü korumaya devam ediyor. Ancak birkaç gün önce Ekonomi Bakanı, Carlos Corpo, Rekabet analizinin uzatılması ve sözde 2. aşamaya girmesi halinde operasyon takviminin “birkaç ay daha, 2025'in ilk çeyreğine kadar” uzatılabileceğine dikkat çekti. Ayrıca piyasa kaynaklarına göre ” ” Bu muhtemelen operasyona daha sert koşullar uyguladığını ima edecek ve bu da Bask bankası için olumsuz sinerji anlamına gelecektir.





Yorum





Hata bildir
 
Üst