Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Beklentiler Yalnızca Üzer! Daha Keyifli Bir İnsan Olmak İçin Altın Kıymetinde 15 Tavsiye

Leila

Global Mod
Global Mod
Biroldukca insanın hayata, insanlara ve hatta kendilerine karşı beklentileri olur. Bu beklentiler, birtakım bazı karşılığını bulur kimi birtakım bulamaz. Beklentilerimiz karşılanmayınca büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalırız. Sizler için içeriğimizde bu duruma tahlil olabilecek tavsiyelere yer verdik.


Kaynak: https://www.inc.com/lolly-daskal/9-th…

1. Her söylemiş olduğinize insanların katılmasını beklemeyin.


Eğer bu beklenti ortasında biriyseniz hayal kırıklığına uğramaya hazır olun. herkesin kendi fikirleri ve bakış açıları vardır. her insanın sizinle tıpkı biçimde düşünmesi sizce de gerçeklikten uzak olmaz mı? şüphesiz fikrinizi istediğiniz kadar savunabilirsiniz lakin kimseyi sizin üzere düşünmeye zorlayamazsınız.


2. Kendinize karşı acımasızsanız, diğerlerinden da kabul beklemeyin.


Kendinizi bedelli görmezseniz, oburlarının sizi bedelli görmesini de bekleyemezsiniz. Hepimizin kendince yanılgıları, çabaları ve pişmanlıkları var. Ancak şunu bilmelisiniz ki, siz ne yaptığınız bir yanlıştan ibaretsiniz ne de pişmanlıklarınızdan. Siz hayatınızı şekillendirecek gücünüzle ve kararlılığınızla buradasınız. Kendinizi kabullenin ve sahip olduğunuz gücü fark edin. Bırakın, öbürleri de bunu görsün.


3. Kendinize hürmetiniz yoksa diğerlerinden da hürmet beklemeyin.


Saygı, kişinin ortasında başlar. Etrafınızdan hürmet görmek istiyorsanız evvel kendinize hürmet duymanız gerekir. Hürmet duyduğunuz bir dostunuza da kendinizle olduğu üzere mi konuşursunuz? Kendinize hürmet duymanız diğerlerinin size hürmet duyma biçimini de şekillendirir.


4. Diğerlerinin size ne yapmanız gerektiğini söylemesini beklemeyin.


Başkalarının size ne yapacağını söylemesini beklememelisiniz. Azim ve tutkuyla kendi fikirlerinizin ardında durmalısınız fakat bu biçimde neyi, niye yapmak istediğinizi anlayabilirsiniz. Bunu da sizin için kendinizden oburu yapamaz.


5. ömrünüzden çıkmak isteyenlerin kalmasını beklemeyin.


Bazı beşerler hayatınıza girer ve yanınızda kalır. Kimileri ise hayatınıza girdikten belirli bir süre daha sonra çekip masraf. Bilmeniz gereken şey, artık ömrünüzde kalmak istemeyenleri nasıl bırakacağınızdır. Uygun ve makûs vakit içinderında her vakit yanınızda olanlar sizin için kıymetlidir. Ancak kimi vakit tek başına uğraş etmeniz gerekecek. Bu vakit içinder acılı olabilir lakin bir epeyce şey öğrenip eskisinden daha kuvvetli uyanacaksınız. özetlemek gerekirse, gitmek isteyenleri bırakın gitsin.


6. İnsanların aklınızı okumasını beklemeyin.


Eğer kendi fikirlerinizi söz edemiyorsanız diğerlerinden bunu sizin için yapmalarını beklemeyin. Öncelikle kendi fikirlerinizi anlamak, öbür insanların fikirlerini almaktan epey daha kıymetli. Ne düşündüğünüz, ne hissettiğiniz ve ne istediğiniz ile ilgili kendinize dürüst olun. daha sonrasında da oburlarının fikirlerini öğrenebilirsiniz.


7. Diğerlerinin sizin için tahlil bulmasını beklemeyin.


Bir şeyi yoluna nasıl koyacağınızı bilememek kadar olağan bir şey yoktur. Olağandışı olan bunu düzeltmedikleri için diğerlerini suçlamaktır. Diğerlerini suçladığınızda, kendi yapabileceklerinizi bakılırsamezsiniz. Şayet diğerlerinden düzeltmelerini isterseniz gücünüzü de onlara teslim etmiş olursunuz.


8. Kendi değerinizin farkında değilseniz, oburlarının da sizi kıymetli görmesini beklemeyin.


Kendinizi kıymetli biri olarak görmezseniz kendinizi sabote etmiş olursunuz. Ayrıyeten öbür insanlara da bu bildirisi vermiş olursunuz. Kendinizi değerli görün, öbürleri de birebir şeyi yapacaktır.


9. Kendinizi affetmediyseniz, oburlarının affetmesini de beklemeyin.


Kendinizi affetmeden diğerlerinin sizi affetmelerini bekliyorsanız kendinizi affetmeyi öğrenmeniz lazım. bu biçimdelikle hem öbürleri sizi affetmeyi öğrenecek birebir vakitte siz diğerlerini affetmeyi öğrenmiş olacaksınız.


10. Bedelinizin onaylanmasını beklemeyin.


İnsanın kıymeti kendi ortasındadır. Öteki beşerler kendi hayatları, istekleri ile meşgulken sizin bedelinizi ölçecek pozisyonda değiller. Size söylemiş oldukleri ya da size karşı davranış biçimleri kendi beklentileriyle alakalıdır, sizinkiyle değil.


11. Övülmeyi beklemeyin.


Övülmek için değil, kendiniz için bir şeyler yapın. Daima diğerlerinin övgüsünü almak için uğraşmak sizi hayal kırıklığına uğratır. Diğerlerinin sizi nasıl gördüğü değil, sizin kendinizi nasıl gördüğünüz değerli.


12. ömrünüzü öbür birinin doldurmasını beklemeyin.


Birinin sizin yerinize ömrünüzü doldurmasını beklemek sizce de tuhaf değil mi? ömrünüzü yaşamak için öteki birine gereksiniminiz yok, bunu fark edin.


13. Oburlarının hep sizi neşelendirmesini beklemeyin.


Hiç kimsenin bakılırsavi birini neşelendirmek değil. her insanın kendi hayatı ve problemleri var. Bu yüzden oburlarının ilgi odağı daima siz olamazsınız.


14. Karşılık beklemeyi bırakın.


Şu bir gerçek ki, her vakit insanlardan verdiğiniz kadar alamazsınız. Sizin verdiğiniz vakte, pahaya yahut diğer bir şeye karşılık vermiyorlarsa beklemeyi bırakın ve ilerleyin.


15. Özür beklemeyin.


Zaman vakit sizi üzen insanların bunun farkında bile olmadıklarını görür görmez daha da sinirlenirsiniz değil mi? Ancak kimi vakit sizi bilerek incitseler dahi özür dilemeye yanaşmayan beşerler da olur. Bu tıp insanlardan bir özür beklemek sizi içten içe tüketir. Yapabileceğiniz en yeterli şey bu beklentiyi hayatınızdan çıkarmaktır.

Okumaya devam et...
 
Üst