Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bergen’i öldüren kocası Halis Özgür yaşıyor mu, mahpusta mi? Halis Özgür kaç yıl ceza aldı?

Beykozlu

New member
Asıl ismi Bergen Sarılmışer olan “Acıların hanımı” lakaplı arabesk müzik sanatkarı Bergen’in hayatı, vizyonda.

Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı Bergen sinemasını izleyenler, Bergen’in kocası ve katili Halis Özgür’ü de gündeme taşıdı.

Bergen’in yüzüne kezzap atan Halis Hür kimdir, kaç yaşında, yaşıyor mu, mahpusta mi üzere sorular, izleyicilerin araştırdığı başlıklar ortasına girdi.

Pekala Halis Hür yaşıyor mu, nerede? Bergen’in katili kaç yıl ceza aldı?

Acılarla dolu bir geçmişi olan ve acıklı bir sonla ömrünü kaybeden Bergen’in katili Halis Özgür hakkında merak edilenler…

HALİS ÖZGÜR KİMDİR?

Halis Özgür, müzikleri ve acılarıyla ünlü arabesk müzikçisi Bergen’in kocasıydı.

Halis Serbes İzmir’de konser verdiği esnada Bergen’in yüzüne kezzap attırdı.

Bu niçinle Bergen’in bir gözünü kaybetmesine niye olan Halis Serbes, 14 Ağustos 1989 tarihinde Bergen’i Adana’da sıktığı 6 kurşunla öldürmüştür.


BERGEN VE HALİS HÜR NASIL TANIŞTI?

Müzikçi Bergen, iş için Ankara’dan daha sonra Adana’ya sarfiyat ve burada Halis Hür ile tanışır. Çift burada 1982 yılında evlenir.


HALİS ÖZGÜR BERGEN’İ niye ÖLDÜRDÜ?

Halis Özgür o devir gazinolarda şarkıcılık yapan Bergen’den ailesine yakışmadığını söyleyerek mesleğini bırakmasını istedi.

Bergen bu durumu kabul etsede meslek aşkına karşı koyamayarak sahnelere geri döndü. Bunun üzerine Hali Özgür, Bergen’i boşamak istedi.

Bergen sahnelere dönünce yüzüne kezzap attıran Özgür, müzikçinin 2 gözünü kaybetmesine sebep oldu. Bergen’in sol gözü, çabucak sonrasında görme yetisini yine kazandı. Bergen, bu olaydan daha sonra saçlarını daima sağ gözünün üzerine yanlışsız kapatmak durumunda kaldı.

Halis Hür, yıllar daha sonra yaptığı açıklamada eşinin boşanmak istememesi üzerine Bergen’e kezzap attırdığını şu sözlerle anlattı:

“Evet ben yaptırdım, aslına bakarsanız ben azmettirmekten ceza aldım. Benim adamım yaptı. Bir tanıdığım adamımdı. esasen o kezzap da değildi, ölümdü. daha sonradan kezzaba dönüştü.”

Halis Özgür, bunun niçininin ise Bergen’nin boşanmak istememesinin olduğunu söylemiş oldu.


HALİS HÜR MAHPUSTA Mİ?

Bergen’in öldüren Halis Hür cinayetten 12 yıl ceza almış olsa da bu cezanın 7 ayını yatarak tahliye olmuştur.


HALİS ÖZGÜR KAÇ YIL CEZA ALDI?

1982’de Bergen’in yüzüne Halis Serbest’in azmettirmesiyle kezzap atıldı. Bu olayın akabinde Halis Özgür iki ay boyunca firari olarak yaşadı ve ondan sonrasında Almanya’da yakalanarak cezaevine girdi.

Bergen’in katili ve kocası Halis Serbes cinayetten 12 yıl ceza aldı.

12 Mart 1992 tarihinde çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 3 ay karar giymesine karşın vakit aşımı, Almanya’da mahkûmiyet müddeti üzere “hafifçeletici sebeplerle” 7 aylık bir mahkûmiyetin ardından serbest bırakıldı.


HALİS ÖZGÜR YAŞIYOR MU?

Bergen’ni öldüren Halis Özgür şu anda Adana’da yaşıyor. Özgür’ün dokuma işiyle uğraştığı biliniyor.
 
Üst